Üniversite Ögrencileri, Israil Saldirilarini Protesto Etti

Üniversite Ögrencileri, Israil Saldirilarini Protesto Etti

AK Parti Antalya Il Gençlik Kollari Üniversite Birimi, Avrupa ve Amerika’da ki üniversitelerde baslatilan Israil protestolarina destek açiklamasi yaparak yürüyüs düzenledi.

Israil’in Gazze’ye yönelik baslattigi saldirilarin 209’uncu gününde devam ederken Türkiye’ni çesitli illerinde üniversite ögrencileri Avrupa ve Amerika’daki üniversitelerde devam eden Filistin protestolarina destek amaciyla yürüyüs düzenledi.

Antalya’da da AK Parti Antalya Il Gençlik Kollari Üniversite Birimi tarafindan Akdeniz Üniversitesi’nde Gazze’de devam eden Israil saldirilarina dikkat çekilerek kinandi. AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin’in de katildigi yürüyüs öncesi Türkçe ve Ingilizce olarak basin açiklamasi yapildi.

‘Kundaktaki bebekler bombalaniyor’

Israil’in 1948’den buyana milyonlarca Filistinliyi göç ve kitlik ile sinadigini belirten AK Parti Antalya Il Gençlik Kollari Baskan Yardimcisi Mevlüt Emre Yavuz “Israil yayilmaciligi, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akisi içerisinde insanligin utanç tablosu olarak degerlendirilecegi bir soykirim halini almistir. 209 gündür çocuk, kadin, erkek, genç, yasli, engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucunda enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasanmaktadir” dedi.



‘Insani bir durus sergileniyor’

Özellikle geçtigimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde ögrencilerin ve akademisyenlerin katilimiyla baslatilan Israil protestolarinin dünya genelinde bir baskaldirinin fitilini atesledigini vurgulayan Yavuz, “Israil barbarligi dünyanin çesitli yerlerinde yasayan dinleri, irklari, renkleri ve dilleri birbirinden farkli olan ancak vicdani Gazze’deki çocuklar ve kadinlar için atan yürekli insanlar tarafindan protesto edilmeye baslamistir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayilan ve bu insani durusu derslerini iptal ettirmek, disiplin sorusturmasina sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasina sergileyen, eylemlere katilan, sesini yükselten tüm kardeslerimize AK Parti Gençlik Kollan Üniversiteler Teskilati olarak yürekten tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile