Üniversite Ögrencileri Ve Mezunlari Kariyerlerini Samsun'da Sekillendiriyor

Üniversite Ögrencileri Ve Mezunlari Kariyerlerini Samsun'da Sekillendiriyor

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin koordinasyonunda organize edilen OKAF’24, "Yetenek Her Yerde" temasi altinda ve "100 Yillik Mirasi Gelecege Tasi" mottosuyla düzenlenen törenle kapilarini ziyaretçilerine açti.

Sektör temsilcileri ile mezun ve mezun adayi ögrencileri bir araya getiren Orta Karadeniz Kariyer Fuari 2024 (OKAF’24), Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde protokol üyelerinin katilimi ile açildi.

“Dünyanin en büyük 10 ülkesi arasina girme gibi bir hedefimiz var

Türkiye olarak dünyanin en büyük ülkeleri arasina girme hedeflerinin oldugunun altini çizen Samsun Vali Vekili Sevket Cinbir, “Çagdas medeniyetler seviyesine çikma gibi bir arzu ve hedefimiz var. Bunun için çalismak, bir araya gelmek, gelecege dair hedeflerimizi gerçeklestirmek için çalismak durumundayiz. Biz birligimizi, dirligimizi tazeler, bundan aldigimiz güçle yarinlara dair hedeflerimiz çerçevesinde çalismaya devam edersek gerçeklestiremeyecegimiz hedeflerimiz kalmayacaktir. Türkiye Yüzyili vizyonu ile Cumhuriyetimizin 2. yüzyilinda dünyanin en büyük 10 ülkesi arasina girme gibi bir hedefimiz var. Bu hedefi gerçeklestirmek için çok çalismaya ihtiyacimiz var. Çalisirken de neyi ne sekilde çalisacagimizi bilmeye ihtiyaç var. Bu fuarla üniversitelerimizde yetenekleri ve nitelikleri gelistirilen ve çagimizin ihtiyaç duydugu niteliklere kavusturulan gençlerimiz sektörle bulusturulmus oluyor. Gençlerimizin buradan ayrilirken gelecege dair hedeflerini belirlemis ve Türkiye’nin hedeflerini gerçeklestirme konusundaki kararliligini da tazelemis olarak buradan ayrilacagini umuyor ve düsünüyorum” dedi.



“Meslek lisesi mezunlarini istihdama haziriz”

Fuarda istihdam ve nitelikli elemanin önemine deginen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Bu fuarin gençlerimizin hayata ilk adimlarini atarken o adimi isabetli atmalarinda çok önemli bir organizasyon oldugunu düsünüyorum. Baskan olarak da ticaretle ugrasan biri olarak da ana gündemimiz kamuda ve özel sektörde insan, isgücü. Bütün dert o. Herkes çalisacak adam ariyor ama kendisine katki saglayacak, ne yaptigini bilen, gelecegi okuyan, kendisini de gelecek noktasinda bu günlerden görebilen ve anlayabilen istekle çalisacaksa fayda saglayabilir. Isi is yapmaz, insan yapar. En iyi organizasyonu niteliksiz insanlarla donatirsaniz is yapamazsiniz. Ayni organizasyonu nitelikli isgücü ile yaptiginizda ise dünyada ilk siralara çikarsiniz. Istedigimiz gibi elemani bulmak, o alana ne kadar yatirim yaptigin ile dogru orantili. Buradan da bir duyuru yapiyorum: belediye ile ilgili ne kadar meslek alani var ise o alanlarla alakali meslek lisesi mezunlarini istihdama haziriz. Mikrofondan ifade ediyorum. Istihdamin bizi nereye götürdügünü bu çagriyi yaparak da göstermis olduk” diye konustu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Bugünkü fuarimizi planlarken Cumhuriyetimizin 100 yillik geleneginden ve geleceginden ilham aldik. Mottomuz yalnizca ögrencilerimize gelecegimizin onlar oldugunu belirtmekte kalmiyor tüm sorumlulugu onlara yükleniyor bizlerin onlara yollari boyunca destek olmamiz gerektigine dair mesaj veriyoruz” ifadelerini kullandi.

Gençlere seslenen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kariyer fuari gelecegimizi planlama noktasinda büyük bir firsat olarak görülmeli. Tüm stantlari uzun uzun dolasin. Notlar alin. Çok basarili bir organizasyon” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi ise “Insallah burada çok güzel maddi ve manevi fetihler gerçeklessin. Ev sahipligi ve emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. 2019’da Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi öncülügünde ‘Yetenek Her Yerde’ temasiyla çikilan bu yolda Orta Karadeniz Kariyer Fuari 2024’te SAMÜ tarafindan tekrar canlandirildi. Ögrencilerimizin ve mezunlarimizin kariyerlerine yön vermeyi amaçlayan OKAF’24 Fuari hem sektörümüze hem de kariyer arayanlara firsat sunmasi açisindan çok önemli” seklinde konustu.



Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Bas, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sakir Tasdemir ve Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yilmaz da törende birer konusma yaptilar.

Protokol konusmalarinin ardindan fuarin açilis kurdelesi kesildi. Açilisa ayrica AK Parti Genel Baskan Vekili Yardimcisi Fuat Köktas, AK Parti Samsun Milletvekili Erhan Aksu, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, ilçe belediye baskanlari, kaymakamlar, rektörler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile