Toplumsal Duyarlılık projesi çerçevesinde GAÜN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu‘nda oynanan "İlk dakika, ilk yardım, ikinci yaşam" adlı tiyatro oyunu alkış yağmuruna tutuldu. Oyunda trafik kazaları, aniden bayılma vakaları ve yanık gibi bir çok ilk yardım isteyen konular ele alındı.
Vatandaşların ilk yardım konusunda yeterli tecrübeye ulaşması için bu konu üzerinde senaryo yazdıklarını söyleyen Ebelik Bölümü öğrencisi Ebru Aykun, "İnsanlar ilk yardım konusunda bilinçsizler. Bizlerde bu konuyu gündeme getirerek dikkat çekmek istedik. Oyunda hem güldürüyoruz hem de bilinçlendiriyoruz. Umarım oyunda vermek istediğimiz mesaj yerine ulaşmıştır. Bizlere destek olan aileme ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
İlk yardımın çok önemli olmasından dolayı bu senaryoyu yazdıklarını belirten Kevser Mergen, "İlk yardım konusunu bilmeyen insanlara yönelik bu oyunu oynadık. Bazı insanlar kendi bildikleriyle yanlış ilk yardım uygulayarak insanların hayatını tehlikeye sokuyorlar. Bu yanlışlardan bazılarını oyunda gösterdik" diye konuştu.
Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Oyun
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ebe Bölümü öğrencilerinin sergilediği "İlk dakika, ilk yardım, ikinci yaşam" adlı tiyatro oyunu herkesin beğenisini topladı.



















