Üniversite Ögrencilerinden Çagdas Sanat Sergisi

Üniversite Ögrencilerinden Çagdas Sanat Sergisi

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hitit Sanat Atölyesi Kulübü’nce ilk kez “Çagdas Sanat Kampüste” konulu sergi açildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Firat Engin danismanliginda resim bölümü son sinif ögrencilerinin proje ve deneysel atölye dersleri kapsaminda gerçeklestirdikleri özgün çalismalardan olusan sergide hazir nesneden videoya, enstalasyondan performansa kadar çesitli materyaller kullanarak ürettikleri sanat eserleri büyük ilgi gördü.

Ögretim Üyesi Doç. Dr. Firat Engin, çagdas sanatin özgün ve çoksesli dünyasini izleyiciyle paylasmayi hedefleyen sergi’nin Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nün tüm alanlarina yayildigini belirterek, “Bu kapsamda çalismalar; idari bina giris fuaye alanindan kantine, C-Blok derslik alanlarindan tören alanina, kampüsün peyzaj alanlarindan basketbol sahasina kadar pek çok alanda yer aliyor. Sanatin evrensel tematik ve biçimsel diline paralel bir anlayisla ele alinan sergi, sundugu heterojen yapisiyla Üniversitemizde kültürel dünyamiza önemli bir katki sunmayi hedefliyor” dedi.

Idari bina giris fuaye alaninda gezi planlarini içeren haritalarla, bulunduklari mekânin özelliklerini de gözeten çalismalara erisilebilecek olan "Çagdas Sanat Kampüste" etkinligi, 25 Mayis’a kadar Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kampüsünde gezilebilecek.

Sergi açilisina Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Ömer Can Satir ve Doç. Dr. Muteber Burunsuz ile akademik personel katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile