Üniversite Ögrencilerinden Filistin'e Destek Için Oturma Eylemi

Üniversite Ögrencilerinden Filistin'e Destek Için Oturma Eylemi

Isgalci Israil’in Filistin ve Gazze’de sürdürdügü katliam, vahset ve soykirima tepkiler dünya genelinde artarak devam ederken, Çorum’da çok sayida sivil toplum kurulusu oturma eylemi baslatti.

Israil’i protesto etmek üzere Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda bir araya gelen üniversite ögrencileri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri Amerika’daki zulmü protesto eden ögrencilere destek verirken Gazze’de yasananlari kinadi.

Üniversite ögrencileri adina bir açiklama yapan Furkan Sentürk, 7 Ekim Aksa Tufani sonrasinda gelisen olaylar, insanlik tarihinin en vahsi katliamlarindan birinin yaninda yine insanlik tarihinin en serefli ve sebatkar direnislerinden birini tüm dünyanin gözleri önüne serdigini söyledi.



Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarinda oldugu gibi bugünde Gazze’de süregelen katliam ve direnisin dogruyu yanlistan, hakliyi zalimden, izzeti zilletten ayirt eden bir Furkan olarak karsimizda durdugunu dile getiren Sentürk, “Siyonistler, Filistin’de sadece bir halki degil, ayni zamanda insani tüm ilke ve degerleri sistematik bir sekilde katlediyor. Batili devletler ise bu katliama göz yummanin da ötesinde Israil’i açiktan desteklemekten çekinmiyor” dedi.

Katil devleti soykirim silahlariyla teçhiz eden ABD’nin Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayi sürdürdügünü anlatan Sentürk, “Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete ugrattigi Siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD’nin çesitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm’e tepki gösterilerin yogunlastigina sahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’ye California’dan Teksas’a kadar Amerika’nin önde gelen 25’e yakin üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan Siyonist vahset lanetlenirken diger taraftan Amerika’nin Israil’e verdigi destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kamplari kuran ögrencilere akademisyenlerde destek veriyor” ifadelerini kullandi.

Filistin eylemlerine destek veren

“Gazze’de yakilan direnis mesalesinin aydinligina dünya zulmün membai ABD’de zalim yöneticilerine hakki çekinmeden haykiran binlerce vicdan sahibine sahitlik ediyor” diyen Sentürk, “Bizler üniversite ögrencileri olarak Columbia üniversitesinde baslayarak Amerika’da dalga dalga yayilan Filistin eylemlerine Türkiye’den selam gönderiyoruz. Onlar, yaptiklari eylemlerle katil Netanyahu’yu rahatsiz ettiler. Üniversitelerinin Siyonizm yanlisi tutumuna, polislerin siddetine ragmen onurlu Filistin direnisine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yakin tarihin en örgütlü kötülügü olan Siyonizm ile mücadele sathinin daha da genislemesi için elimizden ne geliyorsa açik yüreklilikle yapmaliyiz. Dünyanin tüm vicdanli halklarini adalet ve iyilikte bulusmaya zalimlerin zulmünü suratlarina haykirmaya davet ediyoruz. Ve inaniyoruz ki “insanlik vicdani Siyonizm’i yenecek” ifadelerini kullandi.

Oturma eylemine Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar ve Alperen Ocaklari Il Baskani Inan Aktas da destek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile