Üniversite Ögrencilerinden Israil'e Tepki Yürüyüsü

Üniversite Ögrencilerinden Israil'e Tepki Yürüyüsü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ögrencileri Israil’in Filistin’e yapmis oldugu saldirilara tepki göstermek amaciyla yürüyüs düzenledi.

Zonguldak Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü (ÜNIAK) üyesi ögrenciler, Israil’in Filistin’e yapmis oldugu saldirilara ’’Filistin’de Zulme Dur de’’ sloganiyla yaptiklari yürüyüs ile tepki gösterdi. Zonguldak Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü (ÜNIAK) Baskani Cihat Ruzlarlioglu’nun da aralarinda bulundugu ögrenci grubu, ellerinde çesitli döviz, pankartlar ile Türk ve Filistin bayraklari ile Ilahiyat Fakültesi’nden Spor Salonu önün kadar yürüdü.

Israil aleyhine sloganlarin atildigi yürüyüste açiklama yapan Ruzlarlioglu, “1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kitlik ve ölümle sinayan Israil yayilmaciligi, 7 Ekim 2023itibariyle tarihin akisi içerisinde insanligin utanç tablosu olarak degerlendirilecegi bir soykirim halini almistir. 209 gündür çocuk, kadin, erkek, genç, yasli, engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucunda enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasanmaktadir. Insanligin yasadigi acilari; cani yananin rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kinamayi ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararasi örgütler ise vahseti yasatan Israil olunca bir kez daha sessiz kalmayi, katledilen bebeklerin görüntülerine karsi gözlerini kapatmayi, masum kadinlarin feryatlarina karsi kulaklarini tikamayi tercih etmislerdir. Egemen güçlere ve uluslararasi örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskisi yapan sözde Israil Devleti artik mizragin çuvala sigmadiginin farkina varmalidir. Zonguldak ÜNIAAK teskilatlari ve Bülent Ecevit Üniversitesi ögrencileri olarak Gazzelilerin çigliklarina kulak veren ABD’nin MIT Boston Üniversitesi ögrencilerinin yaninda oldugumuzu belirtiyoruz’’ dedi.

Ruzlarlioglu, 81 ilin üniversite ögrenci ve akademisyenlerine de Israil’e tepki gösterilmesi için çagrida bulundu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile