Üniversite Ögrencilerinden Rehabilitasyon Merkezine 'Gönüllülük' Yolculugu

Üniversite Ögrencilerinden Rehabilitasyon Merkezine 'Gönüllülük' Yolculugu

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu, Moda Tasarim Bölümünde Gönüllülük dersi alan ögrenciler, ’Gönüllülük’ dersi çerçevesinde rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu, Moda Tasarim Bölümünde egitim gören ögrenciler, rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Üniversite ögrencileri, rehabilitasyon merkezinde çocuklarla zaman geçirip kendilerine çesitli hediyeler verdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Moda Tasarim Bölümü ve ders sorumlusu Ögr. Gör. Selçuk Nerkis, ’Gönüllülük’ derslerinin amacinin bir bireyin maddi-manevi karsilik beklemeden, ailesi ya da yakin çevresi disindaki insanlarin yasam kalitesini artirmak ya da genel olarak toplumun yararina oldugu düsünülen bir hedefe ulasmak için, çesitli etkinlikler yaparak destek olma becerisi ve kültürü edinmelerini saglamak oldugunu söyledi.

Nerkis, ’’Böylece bilgi, beceri ve kabiliyetlerini kullanarak sivil toplum kuruluslari birlikte hareket etme bilincine sahip olan bireyler, toplumun güçlenmesine, gelismesine daha çok yardimci olabilme sansi elde edebilirler. Bu dersimizin amaçladigi misyon-vizyon dogrultusunda ve yaptigimiz görüsmeler isiginda kuruma ve içinde bulunan özel çocuklarimiza ne sekilde yardimci olabiliriz sorusuna, çesitli el ve parmak kuklalarinin yani sira palyaço kiyafetleri yaparak faydali olabilme sansina ulasabilecegimiz noktasinda cevaplar bulduk. Bu çerçevede baslayan çalismalarimiz kisa sürede meyvesini verdi ve ilgili kuruma 1 büyük boy, 1 küçük boy palyaço kiyafeti ve onlarca el ve parmak kuklasi yaparak teslim etmenin mutlulugunu ve gururunu yasadik. Bu çalismada emegi geçen ögrencilerimiz Edanur Arslan, Demet Kartal, Dilara Keser, Halide Vural, Fatma Arsu, Seda Arslan ve Dilara Keser’e Çok tesekkür ederiz. Her zaman, hep gönülden ve hep birlikte çalistigimiz ve ürettigimiz sürece birbirimiz için umut olmaya devam edecegiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile