Üniversite Ögrencilerine Uluslararasi Staj Imkanlari Anlatildi

Üniversite Ögrencilerine Uluslararasi Staj Imkanlari Anlatildi

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen panelde ögrencilere ulusal ve uluslararasi staj imkanlari ile ilgili bilgilendirme yapildi.

Çankiri Karatekin Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Erasmus Koordinatörlügü ortakliginda “Ulusal Staj Programi ve Erasmus Staj Imkanlari Bilgilendirme Paneli” düzenlendi.

Panelin ilk oturumunda önlisans ve lisans ögrencilerinin firsat esitligi çerçevesinde ve liyakat esaslarina uygun olarak kamu kurumlari ve özel sektör kuruluslarinca sunulan staj imkanlarindan faydalanmasini saglamak adina Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan baslatilan Ulusal Staj Programi (USP) hakkinda bilgilendirme yapildi.

Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Baris Öztuna ve Kariyer Merkezi Egitim Sorumlusu Ögr. Gör. Alptug Topaktas tarafindan gerçeklestirilen sunumda ‘ulusal staj seferberligi’ çerçevesinde geçlere sunulan staj imkanlarinin kariyerlerinde ne gibi firsatlar sunabilecegine iliskin bilgiler aktarildi. Panelde üniversite ögrencilerinin Türkiye Cumhuriyeti Insan Kaynaklari Ofisi Kariyer Kapisi web sitesinden e-Devlet sifresi ile giris yapabilecekleri basvurunun 18 Ocak’ta sona erecegi hatirlatilarak, basvuru sürecinin nasil tamamlanacagina iliskin bilgiler verildi.

Programa basvuru yapan ögrencilerin, egitim hayatlari süresince göstermis olduklari basarilarin, akademik/mesleki, sanatsal ve sportif yeterliliklerinin belgelendirilmesi kosulu ile isverenler tarafindan ögrencilerin kimlik bilgileri görülmeden, yeterlilik puanlari ve göstermis olduklari performanslarina dayali olarak staj teklifleri alabilecekleri ifade edildi. Ögrencilerden gelen sorularin cevaplandirilmasi ile panelin ilk bölümü sona erdi.

Panelin ikinci bölümünde Çankiri Karatekin Üniversitesi Erasmus Koordinatörlügü tarafindan üniversite ögrencilerine “yurtdisi Erasmus ögrenci hareketliligi ve yurtdisi staj imkanlari” hakkinda bilgilendirmede bulunuldu. Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Suayip Turan ve Erasmus Ögrenim ve Personel Hareketliligi Sorumlusu Ögr. Gör. Tayfur Uysal tarafindan Erasmus Ögrenci Staj Hareketliliginin ögrencilerin kariyer planlamalarindaki önemi ve istihdam imkanlari konusunda saglayacagi avantajlar hakkinda önemli açiklamalarda bulunuldu.

Ögrenciler tarafindan ilgiyle karsilanan panelde Erasmus Koordinatörlügü tarafindan, Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Bulgaristan Turizm Bakani Dr. Ilin Dimitrov ile bir yildir devam eden görüsmelere dayanan isbirliginin sonucu olarak imzalanan protokol çerçevesinde ögrencilere vize kolayligi saglanmasi ve staj imkanlarinin saglanmasinin yani sira, barinma ve ulasim konularinda da destek olunacagi hatirlatildi.

Imzalanan protokol çerçevesinde Bulgaristan’da basarili bir sekilde stajini tamamlayan ögrencilere mezuniyetleri sonrasi istihdam imkani saglanmasi konusunda fikir birligine varildigi ifade edildi. Ögrencilerden gelen sorularin yanitlanasi ile panel sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile