Üniversite Ögrencilerinin Öldügü Midibüs Kazasinin Durusmasi Basladi

Üniversite Ögrencilerinin Öldügü Midibüs Kazasinin Durusmasi Basladi

Kayseri’nin Hacilar ilçesinde kayak yapmak için Erciyes dagina giden ögrencileri tasiyan midibüsün devrilmesi sonucu yasanan kazanin ilk durusmasi yapildi.

5 Ocak tarihinde 2 ögrencinin hayatini kaybettigi ve 20 kisinin de yaralandigi midibüs kazasinin ilk durusmasi bugün Kayseri Adliyesi’nde yapildi. 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada; Midibüs Soförü Saniklar Orhan S. Midibüs Firmasi sahipleri S.D. D.D., olay sira araçta bulunan ögrenciler, taraf avukatlari ve ögrencilerin aileleri durusma salonunda hazir bulundu. Durusmada savunma yapan Midibüs Soförü Sanik Orhan S.; “Öncelikle ölen ögrencilere ve ailelerine bassagligi diliyorum. Yaralilara da acil sifalar diliyorum. Olay gününden bir gün önce firma sahibi Sezai S. ile telefonda görüstük, aracin bakimlari için sanayide oldugunu ve araci oradan alacagimi söyledi.

Ben de araci sanayiden alarak bakimdan sonra ilk kez o gün kullandim. Sabah ögrencileri aldim, Erciyes Dagi’na çiktik. Sonra otelin önünden tekrar Kayseri’ye dönüs yoluna geçtigimizde frene basinca tutmadigini anladim. Birkaç sefer daha basinca anladim ki fren patladi. Bu arada ögrencilere frenin tutmadigini bagirarak söyledim, araba iyice hizlanmisti. Sonra mecburen yol kenarindaki kanala dogru girdim ve o arada araç takla atti. Gözümü açtigimda ben hastanedeydim. Yasanan olaydan dolayi çok üzgünüm” dedi.

Mahkeme baskani araçta bulunan ögrencileri tek tek dinledi. Ögrenciler olay anini anlatirken duygusal anlar yasadi. Ögrenciler Soför Orhan S. ve Firma Sahibi S.D. ile D.D. hakkinda sikayetçi olduklarini belirtti.

Mahkemece saniklarin tutuklanmasina iliskin talep reddedilirken durusma eksikliklerinin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Olay

5 Ocak tarihinde meydana gelen kazada; kayak yapmak için Erciyes Dagi’na giden üniversite ögrencilerini tasiyan Orhan S.’nin kullandigi 38 AET 942 plakali midibüs; Hacilar ilçesine bagli Erenler Caddesi üzerinde yoldan çikarak sarampole devrilmis, meydana gelen kazada 2 ögrenci hayatini kaybederken 20 kisi de yaralanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile