Üniversite Ögrencisi 7. Kattan Süpheli Sekilde Düsmüstü Açiklamasi Tutuklu Sevgilisi Tahliye Oldu

Üniversite Ögrencisi 7. Kattan Süpheli Sekilde Düsmüstü Açiklamasi Tutuklu Sevgilisi Tahliye Oldu

Kocaeli’de üniversite ögrencisi Sedefnur Çaglar’in polis memuru sevgilisiyle tartistiktan sonra süpheli bir sekilde 7. kattan düserek agir yaralanmasina iliskin görülen davada tahliye çikti. Sedefnur Çaglar’in olay anini hatirlamadigi, sanigin kendisini attigi veya ittigi yönünde bir beyanda bulunmamasi, sanigin üzerine atili suçu isledigine dair yeterli delil olmamasi sebebiyle Ahmet A.’nin adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verildi.



9 Ocak 2022 tarihinde Körfez’de bulunan bir sitede meydana gelen olayda, Sedefnur Çaglar (23), polis memuru sevgilisi Ahmet A. ile birlikte misafirlige gittigi evin 7. katindaki balkonundan süpheli sekilde düsmüstü. Sedefnur agir yaralanirken, evde bulunan polis memurlarindan sevgilisi Ahmet A. ve O.Ç. ile E.S. isimli genç kiz gözaltina alinmisti. O.Ç. ile E.S. ifadelerinin ardindan serbest birakilirken, süphelilerden Ahmet A. tutuklanmisti. Üniversite ögrencisi Sedefnur Çaglar ise Kocaeli’de aylarca süren tedavisinin ardindan taburcu edilmis ve ailesi tarafindan memleketi Sivas’a götürülmüstü. Genç kizin fizik tedavisi, Sivas’taki Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde sürüyor. Hala yürüyemeyen Çaglar’in ayaklarini oynatma egiliminde oldugu, ifadesinde ise olayi hatirlamadigini söyledigi ögrenilmisti.

“Sedefnur’un ifadesi beni dogrular niteliktedir”

Olayla ilgili durusma Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Ahmet A., ailesi ve taraf avukatlari katildi.

Savunma yapan Ahmet A., “Olaya iliskin bildiklerimi dogru sekilde anlattim. Kamuoyunda da aklandigimi düsünüyorum. Sedefnur’un ifadesi beni dogrular niteliktedir. Tahliye ve beraatimi istiyorum” dedi.



“Sedefnur’un beyanini kabul etmiyoruz”

Sedefnur Çaglar’in avukatlari savunmalarinda, "Sedefnur’un psikolojinin iyi durumda olmadigini bu sebeple Adli Tip Kurumundan rapor alinmasini istiyoruz. Sedefnur’un beyanini kabul etmiyoruz” diye konustu.



Tahliye edildi

Cumhuriyet savcisi ara mütalaasinda ‘Sedefnur Çaglar’in olay anini hatirlamadigini beyan etmesi, sanigin kendisini attigi veya ittigi yönünde bir beyanda bulunmamasi, sanigin üzerine atildi suçu isledigine dair yeterli delil olmamasi, tutuklu bulundugu süre, delillerin toplanmasi göz önüne alinarak Ahmet A.’nin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasini’ talep etti. Mahkeme heyeti, magdur avukatlarinin taleplerinin reddine, Sedefnur Çaglar’in ifadesi, delillerin toplanmasi ve sanigin tutuklu bulundugu süreyi göz önüne alarak adli kontrol sartiyla tahliye edilmesine karar verdi. Durusma sonrasi açiklama yapan Ahmet A.’nin amcasi Ali A. ile avukati Özgür Atlihan, tahliyeden dolayi mutlu olduklarini, adaletin yerini bulduklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile