Üniversite Tercih Döneminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Üniversite Tercih Döneminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Esra Orum Çattik, üniversite tercih döneminde nelere dikkat edilmesi gerektigini anlatti.

Üniversite adayi ögrencilerinin önemli bir dönüm noktasinda olduklarini söyleyen Dr. Çattik, çok iyi düsünülerek verilmesi gereken üniversite kararinin bireysel ve meslek yasaminda kalici etkiye sahip oldugunu belirtti.

Tercih yaparken üniversitenin akademik kalitesi, sehirdeki konumu, bölümün kariyer imkânlari, kampüsün fiziksel özellikleri gibi pek çok degiskenin dikkate alinmasi gerektigini kaydeden Dr. Çattik söyle konustu:

“Tercih edeceginiz üniversitenin burs, staj imkânlari, ulusal ve uluslararasi ögrenci degisim programlari, yan dal, çift ana dal yapabilmek, kütüphane hizmetleri, sosyal faaliyetlerinizi gerçeklestirebileceginiz ögrenci kulüpleri, yine spor faaliyetleri yapabileceginiz tesisler, kampüs içi ulasim imkânlari, yemekhane hizmetleri gibi pek çok hizmetin üniversite tarafindan size sunulmasi oldukça önemli. Üniversitenin ve bölümün akademik kadrosunun nitelikli olmasi alacaginiz akademik egitimin kalitesini arttirmakla birlikte ayni zamanda meslek yasaminizda elde edeceginiz basari için de oldukça belirleyici. Sözünü ettigimiz bu imkânlari üniversitelerin web sayfalarindan rahatlikla arastirabilirsiniz. Üniversitenin bulundugu sehrin ögrencilere sundugu beslenme, ulasim gibi imkânlari da göz önünde bulundurmalisiniz. Elbette tercih yaparken basari siralamanizla, sizin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarinizin arasindaki uyum çok önemli. Özelliklerinize uygun olmadigini düsündügünüz bir bölümü tercih etmemelisiniz.”

ÖSYM tercih kilavuzunun detayli incelenmesi gerektigini de kaydeden Dr. Çattik, deneyimli uzmanlardan alinacak destegin öneminin de altini çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile