Üniversitede, Besyo Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Üniversitede, Besyo Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde kayıt yaptırma hakkı elde edecek öğrencileri belirlemek üzere yapılan Özel Yetenek Sınavı sona erdi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı sınavda, 164 bayan ve 653 erkek olmak üzere toplam 817 aday, ilk 50 kişi arasında yer alabilmek için ter döktü. 4 gün süren sınavların ilk iki günü Adıyaman Şehir Stadyumu’nda devam etti. Burada bayan adaylar için 800 metre, erkek adaylar için de bin 500 metre sınavları yapıldı. Adaylar son iki gün de Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan koordinasyon sınavında zamana karşı yarışırken belirlenen parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştılar. Fotosel çizgisinden girişle başlayan yarış, yine adayın parkur sonundaki fotosel çizgisinden çıkışıyla tamamlandı. Parkuru tamamlayan adayların aldıkları fotosel veriler bilgisayar sistemi tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip adayların kazandığı puanlar herkesin görebileceği şekilde anında ekranlara yansıtıldı

Sınavın farklı aşamalarında seçmeleri ziyaret eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, seçmelerin şeffaf ve objektif bir şekilde yapıldığını kaydederek, şöyle konuştu:
“Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuza bu yıl ilk defa öğrenci alıyoruz. Seçmelerin ilk iki gününü Adıyaman Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirdik. Kapalı Spor Salonumuzda yaptığımız seçmelerde teknolojik imkânlardan faydalandık. Oluşturduğumuz kamera sistemi ve Kapalı Spor Salonu girişine yerleştirdiğimiz ekranlar sayesinde diğer adaylar sınavı anında izleyebildiler. Yaptığımız sınavın tüm evrelerini kameralar tarafından kayıt altına aldık. Sınav komisyonumuzda Trakya ve Harran Üniversitelerinden öğretim elemanı arkadaşlarımız da yer aldı. Sınavların adil bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri aldık. Seçmeleri şeffaf ve objektif bir şekilde gerçekleştirdik. BESYO seçmelerimize oldukça yüksek bir katılım oldu. Bu durum Üniversitem ve İlimiz adına memnuniyet verici. Önümüzdeki yıl daha çok katılım bekliyoruz. Sonuçları web sayfamızdan ilan edeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile