Üniversitede şüpheli paket paniği

İstanbul'da gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının ardından polis ve jandarma timleri, şüpheli bulduğu tüm paketleri gözetim altına aldı.

Muğla Üniversitesi kampüsü içinde çöp arabasından düştüğü sanılan bir paket, jandarmayı alarma geçirdi.

Dün saat 14.00 sıralarında Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi önünden geçen yol ortasında siyah poşet içinde karton kutusuna sarılı şüpheli paket olduğu ihbarı yapıldı. Jandarma paket etrafında geniş güvenlik önlemi alırken, paketin bulunduğu yol trafiğe kapatıldı ve güvenlik şeridi çekildi. Siyah naylon poşet içinde karton kutunun etrafı koli bantları ile bantlanmış halde bulunurken, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi Marmaris'te görevde olduğu için gecikmeli olarak olay yerine geldi.

Jandarma Bomba İmha ekibi, koruma elbisesini giyerken, önce pakette yüzeysel inceleme yaptı. Paketin koli bantla sarılı olması nedeniyle fünye ile patlatmak için kablo çekildi. Şüpheli paket fünye ile patlatılırken, paketin içinde çöp çıktı. Şüpheli paketin bulunduğu alana Jandarma Bomba Dedektör köpeği Fikir de geldi. Köpeğin tedbir amacıyla getirildiği öğrenilirken, paketten çıkan çöpler jandarma tarafından incelenmek üzere el konuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile