Üniversitede Topraksiz Yetistirilen Üzümler Hasat Edildi

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) topraksiz yetistirilen üzümler hasat edildi.



Üniversiteden yapilan açiklamada, topraksiz kültür üzüm yetistiriciligi çalismalarinin devam ettigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen ÇÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Tangolar, Akdeniz Bölgesi'nin uygun ekolojik kosullari nedeniyle açikta ve örtü altinda erkenci sofralik üzüm üretimi için en önemli bölge oldugunu aktardi.

Bölgenin ova kesiminde çekirdeksiz yerli çesitler yaninda erkenci sofralik çesitlerin de önem kazandigini ifade eden Tangolar, bu çesitlerin yörede haziranin basindan itibaren hasat edilmeye baslandigini belirtti.

Prof. Dr. Tangolar, üniversitede daha erken üzüm elde etmek için kullanilan etkili tekniklerden biri olan örtü alti üzüm yetistiriciligi çalismalarinin 1996'da, plastik örtü altinda topraksiz kültür üzüm yetistiriciliginin de 2013'de basladigini dile getirdi.

Çogunlukla sebze ve süs bitkileri yetistiriciliginde kullanilan topraksiz kültürün sofralik üzüm yetistiriciliginde daha yüksek üzüm elde edilebilmesi ve yeni çesitlerin üretime daha hizli katilabilmesi gibi avantajlarinin oldugunu aktaran Tangolar, bu tür üretimde suyun ve gübrenin daha etkin ve verimli kullanildigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile