Üniversiteli Ögrenciler, Yerleskedeki Sokak Hayvanlarini Unutmadi

Üniversiteli Ögrenciler, Yerleskedeki Sokak Hayvanlarini Unutmadi

Antalya’da üniversite ögrencileri, yerleske içerisindeki sokak hayvanlari ve kuslar için mama dagitim etkinligi düzenledi. Stant açip diger ögrencileri de etkinlige dahil eden ögrenciler, sponsorlarin destegiyle aldiklari yüzlerce kilo mama, su ve mama kaplari ile kus yuvalarini, yerleskenin farkli noktalarina koydu.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde okuyan ögrenciler, Toplumsal Duyarlilik ve Katki Projesi çerçevesinde üniversite yerleskesinde barinan sokak hayvanlari ve kuslar için mama dagitim etkinligi düzenledi.

Ögrenciler, sponsorlarin destegiyle alinan yüzlerce kilo mama, su kabi ve kus yuvalarini, yerleskeyi gezerek hayvanlarin en çok bulundugu noktalara koydu. ‘Hayat ver’ sloganiyla düzenlenen etkinlik, yerleske içerisindeki diger ögrencilerin de dikkatini çekti. Ögrenciler, diger bölümlerde okuyan ögrencileri de tesvik edip açtiklari stantta mama dagitimi gerçeklestirdi.

Toplumsal duyarlilik projesini hayvanlar üzerinden yürütmek istedikleri için böyle bir etkinlige basladiklarini belirten Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiligi Bölümü 4. Sinif ögrencisi Aleyna Can, “Hayvanlari hem besleme hem de tedavilerini üstlenmek için gönüllülerimizi topladik. Bize destek olan sponsorlarimiz da vardi ve böyle bir etkinlik günü gerçeklestirdik. Hep beraber yürüyüs yaparak hayvanlarimiza mamalarimizi dagitiyoruz. Kedi ve köpekler için mamalarimiz var ancak onlari kirpiler de yiyebiliyor. Fakültemizde çok kus var. Onlari da unutmayip kus yuvasi hazirladik ve onlari agaçlara asacagiz” dedi.



“Sadece bir gün degil, her gün besleyelim”

Yerleske içerisinde basibos hayvanlarin çok sikayet edildigini de aktaran Can, “Bu hayvanlari biraz daha kontrol altinda tutmak, veterinerlerimiz yardimiyla onlari tedavi edebilmek ve beslenmeleri için de bir zincir olusturmak istiyoruz. Kayitsiz kalmayalim. Çünkü yapmis oldugumuz is, hem vicdanimiz hem de onlar için çok güzel bir sey. Onlari sadece bir gün degil, her gün beslememiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Insanin tüm iyi duygularini uyandiriyor”

Bir diger ögrenci Mehmet Ali Yeregen de etkinlikte yer almaktan dolayi mutlu oldugunu belirterek, “Insanin tüm iyi duygularini uyandiran bir etkinlik. Hayvanlara karsi duyarliligi arttirmak bizlere mutluluk veriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile