Üniversiteli Ögrencilere Anaokulu Ögrencilerinden Destek

Üniversiteli Ögrencilere Anaokulu Ögrencilerinden Destek

Bursa Teknik Üniversitesi ögrencilerinin, Israil’in Filistin halkina yönelik aylardir düzenledigi saldirilari protesto etmek için kurduklari çadirlar, anaokulu ögrencileri tarafindan ziyaret edildi.

Mimar Sinan Yerleskesi’nde kurduklari çadirlarda Filistin için nöbet tutan üniversite ögrencilerine, Özel Alim Anaokulundan gelen 66 minik ögrenci destek verdi. Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarina ilk gününden itibaren tepkisini düzenledigi çesitli programlarla dile getiren Bursa Teknik Üniversitesi ögrencileri minikleri aralarinda görünce duygulandi.

Gazzeli çocuklarin sessizligini dünyaya duyurmak için BTÜ’de olduklarini dile getiren Özel Alim Anaokulu kurucusu ve uzman klinik psikolog Emine Yenilmezcan, "Gazzeli çocuklar, uzun yillardir devam eden çatismalarin ortasinda zor sartlar altinda yasam mücadelesi vermektedir. Gelinen son noktada okul öncesi çaginda olan on binlerce çocugun egitim ve yasam hakki ellerinden alinmistir. Bu etkinlik, bu çocuklara destek olmak, onlarin duyulmayan seslerini dünyaya duyurmak ve onlar için umut isigi olusturmak hedefiyle düzenlendi.

Biz, küçük bir adimla bile olsa Gazzeli çocuklara destek olmanin önemini vurgulamak ve toplumumuzun dayanisma ruhunu canlandirmak istiyoruz. Bu etkinlik, bizim için bir firsat olacak ve umarim bu çocuklara bir nebze olsun yardimci olabiliriz" dedi.

Minik ögrencilerden bazilari ise katildiklari programi birkaç cümleyle dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile