Üniversiteli Yabancı Öğrenciler Foça'da Ağırlandı

Üniversiteli Yabancı Öğrenciler Foça'da Ağırlandı

İzmir Ege Üniversitesi Avrupa Öğrencileri Topluluğu’nun (AEGEE) ‘Sunkiss’ isimli Yaz Üniversitesi Projesi kapsamında 20 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 36 yabancı öğrenci, projeye destek veren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği sponsorluğunda İzmir’in turistik ilçesi Foça’ya gelerek ilçenin tarihi mekanlarını gezip görme fırsatı buldu.

Foça Belediyesi ve Foça Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından Foça’da ağırlanan öğrenciler rehberler eşliğinde ilçenin tarihi, doğal ve turistik mekanlarını ziyaret etti.Foça ilçesini gezip görme fırsatını bulan öğrenciler ilçenin tarihi dokusunu koruyan sokaklarına ve restore edilmiş taş evlere hayran kaldı.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yabancı konuklara Foça Belediyesi Sosyal Tesislerindebir öğle yemeği verdi.Yemek öncesi Foça’nın tarihi hakkında öğrencilere brifing veren Başkan Demirağ,Türkiye’de ki 14 tane özel çevre koruma bölgesinden biri olan Foça’nın adını Fok balığından aldığını, Tarihte de Foçalıların Akdeniz bölgesinde 20 den fazla ticaret kolonisi kurduğunu belirterek Marsilya, İtalya gibi bir çok Avrupa ülkesinin Foçalılar tarafından kurulduğunu anlattı. Başkan Demirağ, İngilizceye çevrilmiş Foça İlçesini anlatan tanıtım broşürlerini öğrencilere dağıttı.

Demirağ, öğrencilere “Sizleri Foça’da ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Foça’yı çok beğendiklerini belirten öğrenciler, Belediye başkanının Foça hakkında verdiği tarihi bilgilerden çok etkilendiklerini söyledi.

Öğrenciler misafirperverliğinden ötürü Başkan Demirağ’a teşekkür ederken, Foça’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Foça Belediyesi Yeni Plaj tesislerinde ağırlanan öğrenciler burada güneşin ve güzel havanın tadını çıkardı, denize girip yüzdü.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,“Ege Üniversitesinin yürüttüğü, Esnaf Odaları Birliğinin desteklediği bu proje sayesinde bizlerde bugün farklı ülkelerden gelen öğrencilerimize Foça’yı tanıtma ve onları burada bir günlüğüne ağırlama imkanı bulduk. Projeyi son derece anlamlı buluyorum. İyi bir proje yürütüyorlar umarım başarılı olurlar” dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde görevli AGRE Uzmanı Özgür Başarı, “Birliğimiz Ege Üniversitesi’nde faaliyet gösteren AEGEE topluluğunun projelerine maddi manevi destek veriyor. Bugünde Foça’da ağırladığımız misafirlerimiz 15 gün boyunca aktivitelerini sürdürüp çeşitli etkinlikler düzenleyecekler. Yaptıkları projenin asıl amacı kültürel entegrasyondur. Bu organizasyonda yer alan bireylerin tamamı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Organizasyonu yapan öğrenciler çeşitli sponsorlar bularak faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Bizde Sosyal Sorumluluk projelerine her zaman destek veren Esnaf Odaları Birliği olarak bu projeye de destek verdik” dedi.

Yabancı konuklara Foça’ya özgü hediyeler veren Foça Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, ise; Foça’nın bu tür etkinliklere daha sık ev sahipliği yapması gerektiğini belirterek, “Bu tür etkinlikler ilçemizin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor” dedi.

1985 yılında Paris’te bir grup öğrenci tarafından kurulan AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de Europe – Avrupa Öğrencileri Forumu) Avrupa’nın 40 ülkesinde 13 binden fazla üyeye sahip, kar amacı gütmeyen uluslararası bir gençlik organizasyonu. Bu forum, gerçekleştirdiği çeşitli organizasyonlar kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden üniversite öğrencilerini seçerek yine farklı ülkeleri gezdirip onlar hakkında öğrencilerin fikir sahibi olmalarını ve o ülkelerin kültürlerini tanıtmayı hedefliyor. Ege Üniversitesi’nin 1997 yılında dahil olduğu AEGEE, her yaz gençleri bir araya getirip farklı bir dili ve kültürü yakından tanıma fırsatı sunuyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile