Üniversiteliler Koç Fest Üniversite Oyunlarında Konya‘da Buluşacak

Üniversiteliler Koç Fest Üniversite Oyunlarında Konya‘da Buluşacak

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Selçuk Üniversitesi‘nin (SÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilerek "8‘inci Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları" organizasyonu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

SÜ Rektörlük Senato Salonu‘nda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, TÜSF Başkanı Kemal Çelebi ile Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Tunç Özcan katıldı. Türkiye‘nin 73 üniversitesinden 3 bin 500‘ün üzerinde sporcu, antrenör ve idarecinin katılacağı spor oyunlarına ilişkin gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Konya‘nın çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya alışkın olduğunu belirterek, "Şehrimiz bugüne kadar spor, sanat ve bilimsel alanda pek çok organizasyonu başarı ile gerçekleştirmiştir. Yine önemi tartışılmayacak kadar büyük bir organizasyona birlik ve beraberlik içinde ev sahipliğine hazırlanıyoruz. 70‘in üzerinde üniversitede eğitim gören gençlerimizi Konya‘da ağırlayacağız. Konya‘nın kimliğini inşa eden Mevlana‘nın hoşgörüsü, sevgisi ve aşkı ile misafirlerimizi karşılayacağız" dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, Konya‘da 3 bin 500‘den fazla sporcuyu ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Okudan, "Üniversite olarak bugüne kadar pek çok büyük organizasyona ev sahipliği yaptık. Diğer üniversitelerden gelen öğrenciler Konyamızı ve üniversitemizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bu da şehrimizin tanıtıma önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Çelebi, 3 yıldır çeşitli üniversitelerle düzenledikleri spor oyunlarına bu yıl Selçuk Üniversitesi‘nin ev sahipliği yaptığını belirterek, "Konya‘da olmaktan mutluyuz. Bu güzel organizasyonu Koç Holding sponsorluğunda Konya Valiliğimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuk Üniversitemiz ve Selçuklu Belediyemizin katkıları ile düzenliyoruz. İyi bir koordinasyon ve ekip çalışması gerektiren bu organizasyon için her şeyin Konya‘da hazır olduğunu gördük. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz" dedi. Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Tunç Özcan ise, "Üniversitelerin her düzeyde ve branşta sporun yapılabileceği alanlar olduğunu biliyoruz. Sporla gençlerin birlik ve beraber ruhunu üniversite yıllarında yaşamalarını istiyoruz. Amacımız ülkemizi daha iyi yerlerde temsil edecek olan sporculara destek vermenin yanı sıra üniversite ve şehirlerin spor altyapısının da gelişmesini sağlamak" diye konuştu.

RESMİ AÇILIŞ 10 MAYIS‘TA

10 Mayıs‘ta resmi açılış töreni ile başlayıp 15 Mayıs‘ta sona erecek olan "8‘inci Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları‘nda Freestyle Gösterisi, Selçuk Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Gösterisi, DJ Performans ile Açılış Partisi, Havai Fişek Gösterileri ve konserler düzenlenecek. Yükseköğretim kurumlarında her düzeyde ve branşta sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek, gençleri spor yapmaya yönlendirmek ve fair-play ruhunu aşılamak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında Türkiye‘nin 73 üniversitesinden 3 bin 500‘ün üzerinde sporcu, antrenör ve idarecinin Konya‘ya gelmesi bekleniyor. Türkiye‘de ulusal kategoride düzenlenen en kapsamlı ve en geniş katılımlı spor organizasyonlarından biri olan oyunlar kapsamında basketbol, voleybol, halter, hentbol, yüzme, su topu, atletizm, jimnastik, futsal ve tekvando olmak üzere toplam 10 branşta müsabakalar gerçekleştirilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile