Üniversitesi Ögrencilerine Evlilik Öncesi Egitim Semineri

Üniversitesi Ögrencilerine Evlilik Öncesi Egitim Semineri

Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan üniversite ögrencilerine yönelik ’evlilik öncesi egitim’ konulu seminer verildi.

Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Sosyal Hizmet Merkezi Egitim ve Danismanlik Biriminde görevli personel tarafindan Aile Egitim Programi (AEP) kapsaminda üniversite ögrencilerine yönelik ’evlilik öncesi egitim” konulu seminer verildi.

Aile Egitim Programi Egiticisi Ögretmen Yusuf Susam tarafindan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklestirilen seminerde, ögrencilere evlilik öncesi hayat arkadasini seçerken nelerin önemli oldugu, bu süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanimasi, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler olusturabilmeleri, etkili iletisim kurma yollarini ve sorunlarla nasil bas edebilecekleri konulari anlatildi. Düzenlenen programa ögrenciler, yogun ilgi gösterdi.

Evlilik öncesi egitim programlarina su ana kadar 300 kisinin katildigini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen "Evlilik öncesi egitim programi ile evlilik çagina gelmis ve aile kurmak amaciyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatina hazirlamalarinin amaçlandigini, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanimasi, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler olusturabilmeleri amaciyla etkili iletisim kurma yollarini ve sorunlarla nasil bas edeceklerini ögrenmelerine imkan saglayan bir program oldugunu ve çiftlere evlilige iyi bir baslangiç yapabilme firsati verilmektedir. Ilimizde yapilan egitimlerle 300 gencimize ulastik. Egitimlerimiz belli periyotlarla devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile