Unkapani Meydani Yenilenen Yüzüyle Sakaryalinin Hizmetinde

Unkapani Meydani Yenilenen Yüzüyle Sakaryalinin Hizmetinde

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, örnek bir çevre düzenlemesi ve yeralti sadirvaniyla insa ettigi Unkapani Meydani’ni 1 milyon Sakaryalinin hizmetine sundu. Yesili, dekoratif dokunuslari ve vatandaslarin huzurla vakit geçirecegi alanlara sahip olan meydanin açilisini Baskan Ekrem Yüce ve protokol üyeleri yapti. Yüce, "Olasi bir depremde kullanabilecegimiz modern ve güçlü meydanlar insa ediyoruz. Burada da mimarisiyle ve kullanimiyla Sakarya’miza yakisir bir meydan kazandirdik. Hayirli olsun" dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin kalbinde 1 milyon Sakaryaliya hizmet verecek olan bir projesini daha hizmete aldi. Uzun yillardir görünümü ve kullanimiyla dikkat çeken Unkapani Meydani, Büyüksehir’in modern mimari anlayisiyla yeniden insa edildi. Çevre düzenlemesi, peyzaj dokunuslari, dekoratif alanlar, dinlenme alanlari, yeralti sadirvani ve lavabolarin yer aldigi meydan projesi vatandaslarin hizmetine açildi. Meydanin açilis kurdelesini Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve protokol üyeleri kesti.

Baskan Yüce tam donanimli modern meydanlarin olasi depremlerin sonrasi için de hayati önem tasidigini belirterek, "Olasi bir depreme hazirlikli olmak için deprem öncesi çalismalari gerçeklestirirken deprem sonrasinda yasanacak olan kargasalari da önlemek içinde çalisiyoruz. Insanlarin birbiriyle bulusma noktasi ayarlamasi, yardimlarin belli bir alana toplanmasi ve vatandaslarin konaklamalarinin mümkün olmasi çok önemlidir. Bu konuda en mühim alanlar ise sehrimizin meydanlari. Bizler sehrimizin belli noktalarinda meydan çalismalari gerçeklestiriyoruz. Geyve Meydani, Sapanca Meydani, Tarakli Meydani, Pamukova Meydani ve bugün tanitimini yaptigimiz Unkapani Meydani. Olasi bir deprem de hem hemserilerimize bir alan sunuyoruz hem de sehrimizin merkezine yakisir bir meydan sunuyoruz. 500 m2 alan üzerinde sehrimize yakisir bir meydan kazandirdik. Bu proje sayesinde hem bir toplanma alani hem de dolmus esnafimiza bir durak sagladik. Vatandasimiz ve cami cemaatimiz için güzel bir yeralti sadirvani da yaptik. Yesilin ve ferahligin adresi oldu. 5 yilda hemserilerimizin hayatlarinda ihtiyaç duyduklari her alanda elimizden gelenin en iyisini ilk günkü askla yaptik" dedi.

Programa AK Parti Sakarya Milletvekilleri Murat Kaya, Ertugrul Kocacik, AK Parti Sakarya Il Baskani vekili Ömer Aslan, AK Parti Sakarya Il Kadin Kollari Baskani Yasemin Turan, Adapazari Belediye Baskani ve Baskan Adayi Mutlu Isiksu, AK Parti Adapazari Ilçe Baskani Samet Çaglayan ve çok sayida vatandas katildi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve vatandaslar meydani gezerek proje üzerinde incelemelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile