Ünlü Gazetecinin Cenazesi Meslektaşlarına Teslim Edildi

Ünlü Gazetecinin Cenazesi Meslektaşlarına Teslim Edildi

New York Times'ın, iki Pulitzer ödüllü ünlü muhabiri Anthony Şadid'in cenazesi, eşinin onayıyla meslektaşlarına teslim edildi.

Özel bir cenaze aracıyla havaalanına götürülen cenazenin önce İstanbul'a, buradan da toprağa verilmek üzere Beyrut'a gönderileceği bildirildi.

Görevli olarak gittiği Suriye'de geçirdiği astım krizinden dolayı hayatını kaybeden 43 yaşındaki Lübnan asıllı gazeteci Anthony Şadid'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Şadid'in eşi Nada Bakri Şadid, sabah saatlerinde kuruma gelerek burada yetkililerle görüştü ve cenazenin eşiyle aynı kurumda çalışan meslektaşlarına verilmesini istedi. Nadabakri Şadid, yapılan kısa görüşmenin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. New York Times gazetesi çalışanları cenazeyle ilgilenirken, onlara ABD AdanaKonsolosu Daria Darnell de eşlik etti.

Anthony Şadid'in cenazesi, özel bir cenaze aracıyla Adana Şakirpaşa Havaalanı'na götürülürken, söz konusu cenazenin önce İstanbul'a, daha sonra da Şadid'in ülkesi Beyrut'a gönderileceği öğrenildi. Cenaze, havaalanına doğru yola çıkarken duygulanan Konsolos Darnell ise gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu soruları yanıtsız bıraktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile