Ünlü Isimler Epilepsiyi Anlatan Film Için Kamera Karsisina Geçti

Ünlü Isimler Epilepsiyi Anlatan Film Için Kamera Karsisina Geçti

KOCAELI – Ünlü isimler Wilma Elles, basketbolcu Ege Arar, Abdurrahman Delen ve Mansur Yavas ‘Hayata tutun’ filmi için bir araya geldi. Epilepsi hastaligini anlatan filmde, figüranlar ise gerçek epilepsi hastalari.

Yapimciligini Dilek Çakir’in üstlendigi kisa filmin yönetmenlik koltuguna Kadir Ergin otururken, filmin senaryosunu ise Serkan Aygören hazirladi. Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in yani sira ünlü ozan Abdurrahman Delen, Galatasarayli basketbolcu Ege Arar, Wilma Elles ve dünyaca ünlü küçük ressam Mikail Akar gibi ünlü isimler de projeye destek verdi. Toplumun yüzde 40’ini ilgilendiren konunun ele alindigi film de oynayan figüranlarin hepsinin gerçek epilepsi hastalari oldugu ögrenildi. 14 Subat Sevgililer Günü’nde vizyona giren kisa filmin, Ankara’da galasi yapildi.

Kisa filmde gönüllü rol alan ve kendisinin yazip, besteledigi “Epilepsi” isimli sarkisini da seslendiren Abdurrahman Delen, böylesi bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür projelere her zaman duyarli yaklastigini ifade eden Abdurrahman Delen, “Bu yüzden de birçok sosyal projelerde oldugu gibi bunda da yer almak istedim. Bunun üzerine bir söz yazdim. Bu sözleri sarkiya çevirdik. Sarkinin seslendirmesi de bitti. Su anda da stüdyodayiz. Bu eseri epilepsi hastalarina armagan etmek istiyorum. Çünkü onlar bizim canimiz. Insallah tez zamanda da sagliklarina kavusurlar. Böylesi bir eseri yapmak benim için de büyük bir onurdur. En azindan bu hastalikla mücadele eden herkes yalniz olmadiklarini hissetsinler. Bizler de onlarin her zaman yanlarindayiz” dedi.

Epilepsi farkindaligina yönelik hazirlanan kisa filmin son derece kaliteli ve etkileyici oldugunu savunan Delen, “Güzel bir eser ortaya çikti. Film çok güzel oldu. Bunun önümüzdeki günlerde galasi yapilacak. Ortaya gayet güzel seylerin çikacagini düsünüyorum. Böyle bir eserle yola çiktigimiz için son derece mutluyum.” ifadelerini kullandi.

Teklifin kendisine Filika Medya Kurucusu Kadin girisimci Dilek Çakir’dan geldigini anlatan Abdurrahman Delen, “Bu proje son derece büyük ve kapsamli bir proje. Birçok ünlünün ve basketbolculariyla, epilepsi hastalarimiz ile büyüksehir belediyeleri yer aliyor. Böyle bir projenin içinde olmaktan da onur duyuyorum. En azindan bir nebzede olsa benim de bir katkim olsun dedim çok da güzel bir eser oldu. Insallah ülkemizde milyonlarca insan bu eserimi dinleyecektir” seklinde konustu.

Duygusal bir insan oldugunu hatirlatan Delen, “Ben herkesin saglikli olmasini arzu ediyorum. Ama hayatin kanunu bu. Kimisi bazi hastaliklar geçirir. Ben bu eseri ortaya çikarirken biraz üzüldüm. Biraz hüzünlendim. Onlarin yaninda olmak istedim. Bence her saglikli birey, bu tür hastaliklarla bogusan insanlarin yaninda olmalilar. Onlara sahip çikip, destek olmalilar. Moral vererek destek olsunlar. Hayatin kisa oldugunu bilelim. Hiç kimse, ‘Bu benim basima gelmez’ demesin. Çünkü bu tür rahatsizliklar herkesin basina gelebilir. Her saglikli birey, her saglikli insan, saglik problemi olanlarin yaninda olmalari gerektigine inaniyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile