Ünlü Isimler Safranbolu'da Safran Tarlasini Gezdi

Sanatçi ve oyunculara eslik eden Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un esi Pervin Ersoy: 'Türkiye'yi sehir sehir geziyoruz iç turizmde farkindalik olusturmak için. Kendi insanimizin sehirleri gezmesi, daha çok tanimasi için böyle bir projeye basladik ve bugün Karabük Safranbolu'dayiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un esi Pervin Ersoy ile aralarinda sanatçi ve oyuncularin bulundugu ünlü isimlerle Karabük'ün UNESCO Dünya Mirasi listesinde bulunan tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde safran tarlasini gezdi.

"Her Sehri Ünlüsüyle Geziyoruz Projesi" kapsaminda Safranbolu'ya Isin Karaca, Can Yapicioglu, Safa Sari, Ömer Faruk Çavus, Balçiçek Ilter, Mustafa Tayfun Özcan gibi taninmis isimler ve birçok gezginle gelen Ersoy, Yukariçiftlik köyünde Ismail Yilmaz'a ait safran tarlasina gitti.

Boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gida gibi birçok alanda kullanilabildigi için "mucize bitki" olarak da bilinen safran hakkinda bilgi alan Ersoy ve beraberindekiler, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Resim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbas'in hazirladigi safran mürekkebi ve el yapimi geri dönüsüm kagit ile "ekolojik sanat terapisi" etkinligine katildi.

Ersoy, agirliginin 100 bin kati kadar siviyi sariya boyayabilen, 80 bin çiçekten sadece yarim kilogram üretilebilen safran ile fotograf çektirdi.

- "Büyük bir ekiple profesyonel olarak yola çiktik"

Pervin Ersoy, gazetecilere, Safranbolu'ya daha önce de geldigini belirterek, "Türkiye'yi sehir sehir geziyoruz iç turizmde farkindalik olusturmak için. Kendi insanimizin sehirleri gezmesi, daha çok tanimasi için böyle bir projeye basladik ve bugün Karabük Safranbolu'dayiz." dedi.

Amaçlarinin tanitim oldugunu belirten Ersoy, "Büyük bir ekiple profesyonel olarak yola çiktik. 27. sehrimiz Karabük. Çok da keyifli geçiyor. Buraya geldigimde bir kez daha hayran oluyorum çünkü Safranbolu'daki sokaklar, evler insanlarin sicakligi, lokum. Çok mutluyuz burada." diye konustu.

Sarkici Isin Karaca da Safranbolu'ya daha önce konsere geldigini ancak bu kadar detayli gezmedigini, ayrintili gezdiginde çok daha keyif aldigini kaydetti.

Oyuncu Ömer Faruk Çavus ise Pervin Ersoy sayesinde görmedikleri yerleri gezme sansi yakaladiklarini dile getirerek, projede emegi geçenlere tesekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile