Ünlü Olmak Vaadiyle 400 Bin Lira Dolandırıldığı İddiası

Finike'de yaşayan 74 yaşındaki bir kişi, yarışma programında gönderecekleri vaadiyle dolandırıldığını öne sürdü.

Finike'de saz çalarak ve pazarlara turistlere küçük eşyalar satarak geçimini sağlayan Teke, avukatı İsmail Doğan Tunçbilek aracılığıyla Finike Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, kendisine 100'er bin liralık 4 senet imzalatıldığını öne sürdü.
Avukatı Tunçbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında 30 Mayıs, 30 Haziran, 30 Temmuz ve 30 Ağustos 2013 tarihlerinde dört adet 100'er bin liralık icra takibi başlatıldığını söyledi.

Müvekkilinin yaşı ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle unutkanlık hastalığı bulunduğunu ifade eden Tunçbilek, Teke'nin Fethiye'de bulunduğu sırada isminin A.K. olduğunu belirttiği bir kişiyle tanıştığını, bu kişinin bir yetenek yarışmasına göndereceğini vadederek kendisine bazı belgeler imzalattığını ileri sürdü.
Evrakın imzalatılması sırasında müvekkiline ilaç içirildiğini de iddia eden Tunçbilek, şöyle konuştu:
"Müvekkilim daha sonra bu kişiyle İstanbul'a gidiyor. Burada neresi olduğunu bilmediği bir yerde tutuluyor. Yanında bulunan kişilerin olmadığı bir zaman da kaçarak Finike'ye geliyor. Daha sonra müvekkilim hakkında M.T. ve M.P. isimli kişiler tarafından icra takibi başlatılıyor. Biz de bu olayla ilgili Finike Cumhuriyet Başsavcılığına gasp, dolandırıcılık, zorla senet imzalatma ve sahtecilik suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunduk."
Tunçbilek, Ahmet Teke'nin senetlerin iptali için de İstanbul 12. Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğunu bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile