Ünlü Sair Ve Mütefekkir Alaattin Özdenören Mezari Basinda Anildi

Ünlü Sair Ve Mütefekkir Alaattin Özdenören Mezari Basinda Anildi

Balikesir’de 19 yil önce hayatini kaybeden "Yedi Güzel Adam"dan biri olarak anilan sair ve mütefekkir-yazar Alaattin Özdenören mezari basinda anildi.

Balikesir Turizm ve Il Kültür Müdürlügü tarafindan Basçesme Mezarligi’nda düzenlenen anma programina Balikesir Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Narli, Il Müftüsü Celal Sürgeç, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, Il Halk Kütüphanesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Il Müftülügü çalisanlari ve Özdenören’in sevenleri katildi.

Mezari basinda dualar ve siirleri ile anilan Özdenören’in yazarligi ve sairligi ve Yedi Güzel Adam ile ilgili anilari sevenleri tarafindan paylasildi. Mezari basinda Özdeören’in “Gülüm gülüm, Bu kentin koynuna girdigim günden beri, Cebimde ölümüm. Avuç avuç dagitirim insanlara, Bir türlü tükenmez ölümüm” siiri okundu.

Alaeddin Özdenören kimdir

Alaeddin Özdenören, 20 Mayis 1940 yilinda Kahramanmaras’ta dogdu. 26 Haziran 2003 tarihinde Balikesir’de vefat eden sair ve yazar Alaattin Özdenören, Yedi Güzel Adam’dan biri olarak taniniyor. Rasim Özdenören’in ikiz kardesi olan Özdenören’in eserleri ise söyle:

"Günes Donanmasi (1974) (Siir), Insan ve Islâm (1982)(Deneme), Batililasma Üzerine (1983)(Deneme), Devlet ve Insan (1986)(Deneme), Yakin Çag Bati Dünyasi ve Türkiye’ye Yansimalari (1986)(Deneme), Yalnizlik Gide Gide (1996)(Siir), Siirin Geçitleri (1996)(Inceleme), Siirler 1975-1999 (1999)(Siir), Unutulmusluklar (1999)(Hatira), Bütün Siirler (2002) (Siir), Açili/yorum (2004)(Deneme)"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile