Ünlü Sanatçi Azerin'den Unutulmaz Konser

Ünlü Sanatçi Azerin'den Unutulmaz Konser

Azerbaycan Devlet Sanatçisi Çorum’da konser verdi.

Çorum Belediyesi’nin Ramazan Bayrami etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Azerin Türk ve Azerbaycan türküleri seslendirdi. Kades Baris Meydani’nda gerçeklestirilen ve yagmur yagisina ragmen konsere yogun ilgi gösteren Çorumlular, ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklariyla ünlü sanatçiya seslendirdigi eserlerde eslik etti.

“Türk’ün öz yurdu Karabag tarihte oldugu gibi bundan sonra da kiyamete kadar Türk’ün öz yurdu olmaya devam edecek”

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Türk’ün öz yurdu Karabag’in tarihte oldugu gibi bundan sonra da kiyamete kadar Türk’ün öz yurdu olmaya devam edecegini belirterek, “Bugün adeta iki bayrami adeta bir arada yasiyoruz. Yeryüzünde birbirine yakisan iki bayragi elimizde tutuyoruz. Adeta iki ülkeyi hep beraber ayaga kaldirma mücadelesi veriyoruz. Sehitlerimi rahmetle, minnetle aniyoruz.

1918 yilinda Azerbaycan’a giden Kafkas Islam Ordusu’nda Çorumlu kardeslerimiz var. En çok sehit veren sehirlerden bir tanesi Çorum. 30 sehidimiz Kafkas Islam Ordusu’nun neferi olarak gittigi o mübarek beldede, topraklarda yatiyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Tipki 1915’te Çanakkale’de sehit olan Azerbaycanli kardeslerimiz gibi. Bütün sehitlerimizle, gazilerimizle, devletlerimizle gurur duyuyoruz. Azerin hanimin da dedigi gibi tek millet iki devlet diyoruz. Bunu 44 gün süren ve zaferle sonuçlanan Karabag’a Azerbaycan ve Türk bayraklarini asinca gördük. Türk’ün öz yurdu Karabag aynen tarihte oldugu gibi bundan sonra da kiyamete kadar Türk’ün öz yurdu olmaya devam edecek. Bayraklarimiz orada dalgalanmaya devam edecek” dedi.

Baskan Asgin, konserin düzenlemesinde katkida bulunan Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci’ya tesekkür etti.

Ünlü Sanatçi’dan Ahmet Cevad mesaji

Ünlü Sanatçi Azerin de, yagmur yagisina ragmen konsere gelenlere tesekkür ederek, “5 Mayis Türk dünyasinin sairi Ahmet Cevad’in dogumunun 130 yili. Çirpinirdin Karadeniz’inde, Azerbaycan milli marsinin da sairi, büyük mütefekkir, dava ve fikir adami, “ben Türk’üm” dedigi için 1937 yilinda kursuna dizilen Ahmet Cevad’in dogumunun 130. yili olacak. Allah onun ruhunu sad eylesin. Dünya döndükçe yazdigi siirler ve eserlerle bizim kalbimizdedir. Yazdigi eserlerle bizim kalbimizdedir. Çirpinirdin Karadenizle bizim kalbimizdedir. Çirpinirdin Karadeniz’e besteleyerek ruh veren Üzeyir Hacibeyli’den de Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile