Ünlü Sanatçi Yavuz Bingöl'ün Annesi Sahsenem Baci Topraga Verildi

Ünlü Sanatçi Yavuz Bingöl'ün Annesi Sahsenem Baci Topraga Verildi

Önceki gün hayatini kaybeden ünlü sanatçi Yavuz Bingöl’ün annesi, Türkiye’nin ilk kadin halk ozani Sahsenem Akkas, Balikesir’in Ayvalik ilçesinde topraga verildi.

6 yildan bu yana Alzheimer tedavisi gören ve solunum yetmezligi nedeniyle kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden Yavuz Bingöl’ün 77 yasindaki halk ozani olan annesi Sahsenem Baci son yolculuguna ugurlandi. Sahsenem Akkas’in cenazesi, Ayvalik’in Küçükköy Mahallesi’nde ayni adi tasiyan camide kilinan ögle namazinin ardindan Küçükköy Kabristani’nda geçen yil kanser hastaligina yenik düsen kizi Fatma Efsun Pul’un kabrinin yani basina defnedildi. Cenazede gözyaslarina bogulan Yavuz Bingöl ise herhangi bir açiklama yapmadi.

Tören öncesinde gazetecilerin sorularini yanitlayan Yavuz Bingöl’ün kardesi Oguzhan Bingöl, Türkiye’nin ilk kadin ozani olan annesini yitirmekten duydugu üzüntüyü ifade ederek, “Annem hayati boyunca her türlü fasizme, kadin olmaya, Alevi olmaya, muhalif olmaya, sanatçi olmaya çalisan son derece mücadeleci bir insani kaybettik. Tüm sevenlerine bassagligi diliyoruz. Arayan soran herkese, Sayin Cumhurbaskanimizdan bakanlarimiza, milletvekillerimize kadar, Balikesir Valiligi ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi olmak üzere sagolsun herkes yakindan ilgilendiler. Hepsine çok tesekkür ediyoruz. Aslinda söylemek istedigim çok baska seyler de var ama agzimdan kirici sözler ve laflar çikmasindan korkuyorum. Ama önümüzdeki günler bu konuda yazili bir açiklama yapacagim” dedi.

Yavuz Bingöl’ün kizi Türkü Bingöl de, babaannesinin 6 yildir Alzheimer hastasi oldugunu hatirlatarak, “Bu süreçte bizi unutmustu. Ama bebek gibiydi ve sevgi doluydu. Ama kendi yazdigi türkülerini unutmamisti. Ona iyi gelen yegane sey de türküleri, siirleri ve saziydi. Çok üzüntülüyüz. Çok önemli degerdi. Onun geçmisteki mücadelelerini dinleyerek büyüdük. Ben torunu olarak kendimi çok sansli hissediyorum. Mekani cennet olsun. Halam bir buçuk yil önce vefat etmisti. Alzheimer oldugu için babaannem evlat acisini hissetmedi ama simdi orada bulustular” diye konustu.

Sahsenem Akkas’in cenazesi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan tahsis edilen cenaze nakil araciyla Istanbul’dan Ayvalik’a getirildi.

Törene Akkas’in ailesinin yani sira, Balikesir Valisi Hasan Sildak, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Balikesir ve Ayvalik’ta görev yapan daire amirleri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile