Ünlü sunucu üç gün boyunca konuşmadan nasıl durdu?

Ünlü sunucu üç gün boyunca konuşmadan nasıl durdu?

Eskiden kekeme olan Sunucu İkbal Gürpınar, kekemeliği yenmek için üç boyunca konuşmadığını söyledi.

Eskiden kekeme olan Sunucu İkbal Gürpınar, kekemeliği yenmek için üç boyunca konuşmadığını söyledi.

SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan İkbal Gürpınar, kekemeliğini nasıl yendiğini anlattı.

Bir damaktan kaynaklanan kekemelik olduğunu bir de psikolojik kekemelik olduğunu belirten Hürpınar, 'Ben çocukken 4 dobermanın saldırısına uğradım. Ayrıca bir köpek tarafından ısırıldım. Bir komşumuzda beni korkutmuştu. O yaşada kadar normal konuşuyordum. Hepsi üst üste gelince konuşamaz hale geldim. Ya çok hızlı konuşuyordum, kimse ne dediğimi anlamıyordu ya da kekeleyerek konuşuyordum. Ama sürekli kekeleyen bir insan değildim. Heyecanlandığım zamanlardakekekeliyordum. Sonra iletişim fakültesindeyken Rıfat Aras Hocam beni çalıştıra çalıştıra düzeldim ' şeklinde konuştu.

'ÜÇ GÜN KONUŞMADIM '

Kekemelik için konuşmama terapistinin de yapılması gerektiğini söyleyen ünlü sunucu, 'En az üç gün veya yapabiliyorlarsa 7 gün konuşmama terapisti yapsınlar. Ben üç gün konuşmadan durabildim. Heyecanlanmamaya gayret göstererek ' dedi.

Gürpınar'ın üç gün konuşmadan durmasına oldukça şaşıran Saba Tümer, 'Üç gün konuşmadan nasıl durdun? ' diye sordu.

'Çok zor oldu ' diyen Gürpınar, 'Hiç konumadım diyemem ama beni heyecanlandıracak insanlarla konuşmadım. İnsan içine çıkmadım, evde kalmayı tercih ettim. En çok egzersizle çözdüm ' yanıtını verdi. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile