Ünlü Tatil Merkezi Çesme'de Nüfus 1 Milyona Dayandi

Ünlü Tatil Merkezi Çesme'de Nüfus 1 Milyona Dayandi

9 günlük Ramazan Bayrami tatili nedeniyle Çesme’deki oteller yüzde 100 dolarken, dünyaca ünlü Ilica Plaji’nda da yogunluk yasandi. Tatilcilerin turizm cenneti Çesme’ye akin etmesiyle nüfus 1 milyona dayandi.

Turizmin gözbebegi Çesme, 9 günlük bayram tatilinde de tatilcilerin gözdesi oldu. Bayram tatilinin baslamasindan hemen önce rezervasyonlar yüzde 80’lere ulasirken, bayramin ikinci gününde doluluk yüzde 100’e ulasti. Çesme Emniyet Müdürlügü ve Çesme Jandarma Komutanligi ekipleri de nüfusun 1 milyona dayandigi Çesme’de huzur ve güvenin korunmasi için ek önlemler aldi. Polis bölgesinde 200, jandarma bölgesinde 90 güvenlik görevlisi, bayram tatili boyunca asayis ve huzurun saglanmasina yönelik görev yapiyor.

Çesme ve özellikle Alaçati otoban girislerinde uzun araç kuyruklari olusurken, güvenlik ekipleri, tatilcilere kolonya dökerek, seker ikram etti. Öte yandan günesli havayi firsat bilen birçok tatilci de ünlü Ilica Plaji’nda güneslenmeyi ve denize girmeyi tercih etti. Tatilci yogunlugu esnafin yüzünü güldürürken, Çesme ve Alaçati sokaklari da hareketlendi. Çesme ve Alaçati’daki restoran ve kafelerde de bayram bereketi yasaniyor.

Bayramdan sonra da 18 Nisan tarihinde baslayacak olan ve 21 Nisan’a kadar devam edecek olan 13’üncü Alaçati Ot Festivali’nde de Çesme’de yogunluk yasanmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile