Ünsal Mahallesi'nde kat artışına izin verildi

Kepez Belediye Meclisi, Ünsal Mahallesi'nin bir kısmını kapsayan alanda emsal aynı kalmak şartıyla yapılaşmaya kat serbestliği getirilmesini oy birliğ

Kepez Belediye Meclisi, Ünsal Mahallesi'nin bir kısmını kapsayan alanda emsal aynı kalmak şartıyla yapılaşmaya kat serbestliği getirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Kepez Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı, 24 gündem maddesiyle gerçekleşti. Bir önceki meclis toplantısında Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu'na havale edilen Seyhan Caddesi üzerindeki 47 dönümlük yeşil alan üzerindeki mülkiyet probleminin trampa veya kamulaştırma yolu ile çözümü de Ekim meclisinde karara bağlandı.

Komisyonun, imar planında yeşil alan olarak görülen arazi üzerindeki özel mülkiyetlerin trampa (parasız değişim) veya kamulaştırma ile belediyeye devredilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Alınan bu karar ile yıllardır moloz dökme alanı olarak kullanılan 47 dönümlük arazinin yeşil alan olarak Kepez'e kazandırılmasının önü açılmış oldu.

Meclis toplantısında Ünsal Mahallesi'nin bir kısmında kat artışı isteği de yerine getirildi. Hazırlanan imar planı değişikliğini görüşen İmar Komisyonu Üyeleri, Ünsal Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan alanda, 0.30/0.60 emsalle 2 kat yapılaşma hakkının, emsal aynı kalmak şartı ile kat serbestliği getirilmesi talebini uygun bulan komisyon kararı oy birliği ile meclisten geçti.

Toplantıda Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Er Cemal Yalı'nın isminin ailesinin ikamet ettiği Göçerler Mahallesi'ndeki bir parka verilmesi de karara bağlandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile