7-8 kişilik bir grup ev hanımı Halk Eğitim bünyesinde biraraya gelerek, ekip halinde keçecilik sanatını icra ediyorlar.
Bir Orta Asya kültürü olarak günümüze kadar gelen keçecilik, artık yok olmak üzere. Kececilik kursuna yeni başlayan ev hanımları, ekip çalışmasıyla, keçenin üzerine resim çiziyor, duygularını anlatıyorlar. Bayanlar, keçelere; şahlanan at resminden, tavus kuşuna, kırık bir daldan, annesinin yanına sokulmuş bir kedi yavrusuna, peçetelikten, şapkaya kadar herşeyi işleyebiliyor.
Kadınlar, Özel Şahika Sanatevi`nde küçük bir atelyede yaptıkları çalışmayla keçeye desen veriyorlar. Bir masa etrafında toplanan kadınlar, yünü iyice tiftikliyorlar, yapacakları resmi önceden ayarlıyorlar, adeta keçeyi konuşturuyorlar.
BU İŞİ TÜRKİYE`DE SADECE 11 KİŞİ YAPIYOR
Usta öğretici ve aynı zamanda emekli öğretmen Oya Karakız, keçe hakkında şunları ifade etti: "Anadolu`da keçecilik oldukça yaygınmış. Bu ürünü zaman içinde resimde kullanmaya çalıştım. Araştırmalarımda bunu kullanan birkaç ressamın olduğunu gördüm. Şu anda Türkiye`de yaklaşık 11 kişi ilgileniyoruz keçe resimleriyle. Keçe resim dediğimiz, keçeye desen verme, renkli desen verme ve hayalimizdeki herşeyi keçede ifade etme. Keçenin üzerine yayarak ifade etme amacımız bu güzel işin unutulmaması."
Unutulmaya Yüz Tutan Keçecilik Kahramanmaraş`ta Yaşatılıyor
Keçeye desen verme ve hayali keçede ifade etme işi olan Keçecilik, Kahramanmaraş’ta rağbet görüyor.