Ünverdi Açiklamasi 'Olumsuzluklara Ragmen 2023 Yilinda Gaziantep'ten 10 Milyar Dolarin Üzerinde Ihracat Gerçeklestirdik'

Ünverdi Açiklamasi 'Olumsuzluklara Ragmen 2023 Yilinda Gaziantep'ten 10 Milyar Dolarin Üzerinde Ihracat Gerçeklestirdik'

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten 2023 yilinda 10 milyar 71 milyon 31 bin dolarlik ihracat yapildigini belirtti.

Gaziantep’in her sartta üretim, ihracat ve istihdamiyla örnek sehir olmaya devam ettigini kaydeden Ünverdi, "Asrin felaketi ve uluslararasi pazardaki zorluklar karsisinda verdikleri mücadeleden dolayi tüm sanayicilerimizi, ihracatçilarimizi ve çalisanlarimizi yürekten kutluyor, tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan aralik ayi ihracat verilerini degerlendiren GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, aralik ayinda Gaziantep’ten yapilan ihracatin geçen yilin aralik ayina göre yüzde 2,8 oraninda artisla 927 milyon 148 bin dolar olarak gerçeklestigini kaydetti.

Ünverdi, Gaziantep’in hem aylik hem de yillik ihracatta iller bazinda 6. sirada yer aldigini dile getirdi.

6 subatta Gaziantep ile birlikte 11 ilde yasanan deprem felaketiyle birlikte ihracatta yasanan düsüsün ardindan Gaziantep’in toparlanarak bugünkü rakamlara ulasmayi basardigina vurgu yapan Ünverdi, “Bölge olarak maalesef iyi basladigimiz 2023 yilinda asrin felaketi ile büyük bir yikim yasadik. Yikilan fabrikalarimiza, zarar gören makinelerimiz nedeniyle üretimlerimizin aksamasina, istihdamdaki kayiplarimiz ve küresel ticaretteki sorunlara ragmen yil sonu itibari ile 10 milyar dolarin üzerinde ihracata ulastik. 2024 yili da dünyada azalan talep ve ülkemizde makro ekonomik tedbirler kapsaminda kolay bir yil olmayacak. Bu dogrultuda ekonomimizi düzlüge çikarmak için de Orta Vadeli Programin kararlilikla sürdürülmesi gerekiyor. Bizler de bu sürece üretim ve ihracatimizla sanayiciler olarak destek vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Gaziantep Sanayi Odasi olarak, Gaziantep’in ihracattan aldigi pazar payini artirmak istediklerinin altini çizen Ünverdi, “Pazar payimizi büyütmek için ticaret heyeti programlarimizi ve fuarlarimizi artiracagiz. Ihracat Akademisi ve Ticaret Elçileri projelerimizle firmalarimizi ihracata tesvik edecegiz. Yüksek teknolojiye geçis, yesil ve dijital dönüsüm çalismalarimizla ihracat birim degerlerimizi artirirken firmalarimizi AB Yesil Mutabakat kriterlerine hazir hale getirecegiz. Ülke kalkinmamizin temelini olusturan üretim ve ihracatimiza en fazla katkiyi sunabilmek için 2024 yilinda da elimizden gelen çabayi gösterecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile