Ünye'de Gaziler Onuruna Program

Ünye'de Gaziler Onuruna Program

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Gaziler Günü dolayisi düzenlenen program kapsaminda Ünye Meydani’nda çelenk sunumu gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu programda, Muharip Gaziler Dernegi Ünye Subesi Baskani Arif Takici günün anlam ve önemine iliskin konusma yapti. Programlar kapsaminda Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli tarafindan Atatürk Parki Sosyal Tesislerinde sehit aileleri ile gaziler ile aileleri onuruna yemek programi düzenlendi.

Yemek programinda konusan Baskan Tavli, “Bu topraklar aziz sehitlerimizin ve sehit olmayi göze alarak gazi olan siz degerli büyüklerimizin ve kardeslerimizin bizlere ve gelecek nesillere mirasidir. Bu vesile ile tüm sehitlerimizi ve ahirete intikal etmis gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Türk tarihinin kahramanlik mücadeleleri ile dolu oldugunu belirten Ünye Kaymakam Ayhan Isik ise, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e maresal rütbesi ve gazilik unvaninin verildigi 19 Eylül günü, ‘Gaziler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmis olup, bu müstesna günün 100’ncü yil dönümünü sükran, minnet ve saygi ile idrak ediyoruz. Vatanini ve bagimsizligini her seyden üstün tutan aziz milletimizin sanli tarihi bu ugurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur” ifadelerine yer verdi.

Program daha sonra sehit yakinlari ve gazilerimiz ile hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile