Ünye'de Kampüs Alanı Aranıyor

Ünye'de Kampüs Alanı Aranıyor

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, kampüs alanı ile ilgili çalışmaların olduğunu belirterek, şu ana kadar iki alanın belirlendiğini ve birinin daha ağırlık kazandığını söyledi.

Ünye’ye 3 binin üzerinde öğrenci gelmesi ile fakülte ve meslek yüksek okullarının fiziki anlam da yetersiz kalması, yetkilileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili bilgiler veren AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, “Kampüs alanı ile ilgili çalışmalar var. Ünye’miz de Üniversitenin dağınık yapısını toparlayalım istedik. Çünkü bugün itibari ile öğrenci sayımız 3 binleri aşmış vaziyette. Hatta ilk defa bu sene yabancılarda Ünye’deki üniversitemizde okul okumak için burayı tercih ettiler. Bu Ünye’nin tanıtılması, şehrin ekonomik girdisinin artması, sosyal ortamın gelişmesi açısından Son derece önemli. Onun için bundan 10 yıl önce, Ünye’de ki öğrenci sayısının 400 olduğu dönemde yaptığımız toplantılarda, öğrenci sayımızı bin 500’e çıkarsak ekonomimiz şöyle canlanır diye bir hedef koymuştuk. Bugün Ünye’de öğrenci sayısı bizim koymuş olduğumuz hedefinde üzerine çıkmış vaziyette. 2 tane bu sene yeni bölüm açılarak öğrenci alımı gerçekleşti. Her sene yeni yeni bölümler açılarak öğrenci sayımız hızla artıyor. Buna paralel olarak bizim yurt ihtiyacımız artıyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin rahat edebilmesi, bir üniversite okuyor havasına bürünebilmesi anlamında da bir kampüs çalışmasına ihtiyaç var. Sayın Rektörümüzle, Dekanımızla, Kaymakamımızla beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Kampüs alanı ile ilgili kafamızda 2 nokta var. Bir tanesi üzerinde ciddi şekilde duruluyor. Netleştiğinde inşallah kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.

FATİH SACA, SENEYE HAZIR OLACAK

Eğitimle ilgili diğer yatırımlara ilişkin de bilgiler veren Çamyar, şöyle konuştu: “Ünye, Ordu içerisinde ilköğretimin ve ortaöğretimin ayrık vaziyette eğitim verdiği tek ilçe komuna geldi. Sayın Bakanımızın Ünye’ye geldiğinde Fatih Saca İlköğretim Okulumuz gündeme geldi. Orada kamulaştırma çalışmalarımız bitti. Bu sene orada ki okulun yapımına başlayacağız. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında, bir başka yeni okul olarak orayı faaliyete almış olacağız. Yine Fehmi Cerrahoğlu Okulumuzla ilgili yer kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 2 tane anaokulu yapımı için paramız hazır. Bunun yapımına da en kısa süre içerisinde başlayacağız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile