Ünye'de Pehlivanlar Er Meydanina Çikti

Ünye'de Pehlivanlar Er Meydanina Çikti

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan bu yil 22’ncisi düzenlenen Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde gerçeklestirilen ‘Yagli Pehlivan Güresleri’nde Baspehlivan Özkan Yilmaz oldu. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Ata sporumuz olan güresi yasatarak gelecek nesillere aktarmaya devam edecegiz” dedi.

Ünye 22. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali devam ediyor. Festival çerçevesinde Tekkiraz Karaarmut mesire alaninda Yagli Pehlivan Güresleri yapildi. Kirkpinar’da ter döken pehlivanlar bu kez Karaarmut er meydaninda sampiyonluk için mücadele etti. Güres etkinligine 200’e yakin güresçi katilirken, 13 kategoride gerçeklesen güresler kiran kirana mücadele ile geçti.

Miniklerle baslayan güresler, basalti ve bas güresleriyle sona erdi. Yüzlerce vatandas güresleri takip ederken, Ünye Kaymakami Ayhan Isik, Çaybasi Kaymakami Turgay Tarik, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Çaybasi Belediye Baskani Hüseyin Semiz, Ordu Il Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç, AK Parti Ünye Ilçe Baskani Hasan Fahri Alparslan, 2022 yili Güres Agasi Yilmaz Turan, STK Temsilcileri ve Is Insanlari da bu heyecana ortak oldu.

Yagli Pehlivan Güresleri’nde Basalti ve Bas güresleri oldukça çekismeli geçti. Güresçiler güçlü rakiplerinin sirtini yere getirmek için uzun ugraslar verdi. Güreslerin sonucunda Baspehlivanligi Özkan Yilmaz elde ederken, ikinci Ali Riza Kaya, üçüncüler ise Recep Taslak ve Serhat Gökmen elde etti. Basaltinda ise Mustafa Kemal Kiyi birinci, Erhan Yaylaci ikinci, üçüncülügü Mustafa Cebeci ve Hüseyin Civelek paylasti.

Ünye’de belediyecilik hizmetlerinin yani sira sosyal ve kültürel organizasyonlarla da vatandaslara keyifli zaman geçirmek için çalistiklarini belirten Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Ata sporumuz olan güreslerimizi önemsiyoruz. Hem buraya gelen vatandaslarimiz keyifli vakit geçiriyor, hem de bölgemizden yeni sampiyonlarin çikmasina vesile oluyoruz. Güzel bir günde hemserilerimiz ile bir araya gelerek keyifli bir güres müsabakalari izledik. Buraya katilan ve dereceye giren güresçilerimizi tebrik ediyor, güres organizasyonumuzun hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Güres agaligi için Is Insanlari Ali Bayraktar, Senol Ates, Hakan Tonyali, Murat Keskin, Ahmet Arslan, Tuncay Dogan ve 2022 yili Güres Agasi Yilmaz Turan yaristi. 100 bin lira ile baslayan agalik yarisi yapilan açik arttirmalar sonucu 600 bin liraya kadar yükseldi. Is Insani Ali Bayraktar, 600 bin lira ile 2023 yili Ünye Yagli Pehlivan Güresleri’nin agasi oldu. Güres Agasi Bayraktar ayrica baspehlivanlik güreslerinde birinciye 30 bin, ikinciye 20 bin ve üçüncüye 10’ar bin lira ödül verdi.

Agalik koçu ise Güres Agasi Ali Bayraktar’in talebi üzerine güvenlik güçlerine teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile