Ünye'de Servis Şoförlerine Trafik Eğitimi

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında faaliyet gösterecek servis şoförlerine, öğrenci taşımacılığında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında trafik eğitimi verildi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda öğrenci servislerinin faaliyetlere başladığını, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nda servis şoförlerine eğitim verildiğini söyledi.

Ünye'de resmi servis sayısının 276 olduğunu belirten Erdem, öğrencilerin daha güvenli şekilde taşımacılığının yapılması için eğitimi düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Servis araçlarımızın öğrencilerimizi, daha güvenli daha sağlıklı bir şekilde evlerinden alıp okullarına getirmesi, daha sonra okullarından alıp evlerine güvenli şekilde götürmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile bir bilgilendirme toplantısı yaptık, öğrenci taşımacılığında dikkat edilecek hususlardan bahsettik. Bizim denetimlerimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Ekim tarihinden itibaren başlıyor. Servis şoförlerimizin cezalı duruma düşmemeleri için dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu. Buradaki asıl hedef öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde servis taşımacılığından faydalanmalarını sağlamaktır."

Erdem, ayrıca engelli öğrencilere yönelik ilçede 13 servisin olduğunu, bunların yardımcı personelleri ile beraber araçların dizaynlarının da engelli öğrencilere göre yapılarak faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile