Ünye İktisat’ta, Uluslararası Eğitim

Ünye İktisat’ta, Uluslararası Eğitim

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2012-2013 eğitim dönemi için yeni kayıtlar başladı.

3-7 Eylül Tarihinde tamamlanacak olan kayıt döneminde fakülte’ye 631 yeni öğrenci kayıt yaptıracak. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler arasında 5 de yabancı öğrenci olduğunu söyledi.

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tüm yüksek öğretim kurumlarında olduğu gibi yeni kayıtlar 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. 4 bölümde eğitim veren Ünye İktisat Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıracak olan öğrenci sayısının 631 olduğunu belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, eski öğrencilerin ders kayıtlarının ise 10-17 Eylül tarihinde yapılacağını ve 17 Eylül’den itibaren ise yeni eğitim öğretim dönemine başlanacağını söyledi.

Yılmaz, “2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak 631 kontenjanımız vardı ve 361 öğrenci de ÖSYM tarafından yerleştirildi. 3-7 Eylül tarihleri arasında bu yeni gelen öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırıyorlar. 10-17 Eylül arası ise fakültemizde ki eski öğrencilerimiz yani mevcut öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yapacak ve 17 Eylül itibari ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Eğitim-öğretimle ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlanmış, ders programlarımız, ders görevlendirmelerimiz yapılmıştır. Herhangi bir sıkıntı veya öğretim üyesi eksikliği yok. 4 gözle öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Yılmaz, “Yeni gelen öğrencilerimiz içerisinde Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne 5 yabancı uyruklu öğrenci var. 3’ü işletme bölümüne, 2’si de İktisat bölümüne olmak üzere yabancı uyruklu öğrenciler de İktisat Fakültemize gelmeye başladı.

Bu bizim için oldukça önemli bir konu. Hem yeni gele öğrencilerimize hem de mevcut eski öğrencilerimize bu yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir eğitim öğretim dönemi geçiririz” diye konuştu.

Öğrenci sayısının 2 bin olduğunu belirten Dekan Yılmaz şöyle devam etti: “Ünye iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bin 351 mevcut kayıtlı öğrencimiz var. 631 öğrenci ise fakültemize yeni kayıt yaptıracak. 4 bölümde eğitim veren fakültemizin böylelikle öğrenci sayısı yaklaşık 2 bin olacak. 2 bölüm de tüm sınıflarda, 2 bölümde ise 1. ve 2. sınıflarda öğrenci var. Bu iki bölümde de 3 ve 4. Sınıflara öğrenci alındığında fakülte de yeni bölüm açılmasa dahi öğrenci sayımız 2 bin 500’ü bulacak. Bu 2 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği fiziki alanda çok ciddi sorunlarımız var. Öğrenci kontenjanları çok fazla olduğu için sınıfları şube haline getirdik ve dersliklerde iki ayrı şube şeklinde eğitim verilerek. Derslik sorununu bu yolla aşmaya çalışıyoruz. Ancak derslik sorunumuz çok ciddi, bu bağlamda dersliklerin yapılabileceği alanımız var ve buraya derslik yapılması noktasında Ünye’deki işadamlarımızdan ve kurumlardan yardım ve destek bekliyoruz. Düşünün ki bu küçük alanda 2 bin 500 öğrencinin eğitim ve öğretimini sürdüreceksiniz, diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayacaksınız. Bu gerçekten çok güç. Fiziki alan ihtiyacı karşılanması halinde ise fakültemize ciddi anlamda talep var ve kontenjanlar yüzde 100 doldu. Bu da gösteriyor ki fiziki anlamda sorunlar aşılması durumunda öğrenci sayısının çok daha yukarıya çıkarılması pekala mümkün.” Dekan Yılmaz ayrıca, kontenjanların yüzde 100 dolu olduğu için ek kontenjanla kayıt yapılmasının Ünye’de pek mümkün görünmediğini söyledi.

Dekan Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Ünye’de YurtKur’un 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatının devam ettiğini ve bu yurt tamamlanıncaya kadar yurt sıkıntısının devam edeceğini sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile