Ünye, Oryantiring Yarislarina Ev Sahipligi Yapti

Ünye, Oryantiring Yarislarina Ev Sahipligi Yapti

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katilimi ile ilk defa oryantiring yarismasi düzenlendi.

Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafindan oryantiring okul sporlari küçükler ve yildizlar grup yarismasi Ünye’de gerçeklestirildi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli ve AK Parti Ünye Ilçe Baskani Hasan Fahri Alparslan sporcularla yaris öncesi bir araya gelerek basarilar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katildigi yarislar Cumhuriyet Meydani’ndan basladi.

Sehrin çesitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalisan sporcular, parkuru kisa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklasik 2 saat süren yarislar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Ödül töreninde konusan Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “2002 yilindan beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandigi sürecin 2024 ayagini Ünye’de bu yil hayata geçiriyoruz. Bundan sonra insallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. Il sayisini da arttirmis oluruz. Biz bu yarisa katilan sevgili çocuklarimizi sehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de sehrimizi tanima firsatlari buldular. Sehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmis oldular. Ayni zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanitmak adina bizim elçimiz olacaklar. Yarismada dereceye giren ögrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Ünye Kaymakami Ayhan Isik ise, “Misafir ögrencilerimizi içimizde görmekten duydugumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün ögrencilerimize katildiklari için tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yarismada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile