Ünye'ye 'Yunus Emre Tema Parki' Yapilacak

Ünye'ye 'Yunus Emre Tema Parki' Yapilacak

Ordu’nun Ünye ilçesinde, Turizm Bakanligi Anitlar Yüksek Kurulu tarafindan resmi tescili yapilan Yunus Emre Türbesi’ni temsil için tema parki yapilacak.

Ünye Yunus Emre Dernegi tarafindan yapilan girisimler sonucu, Turizm Bakanligi Anitlar Yüksek Kurulu tarafindan Yunus Emre Türbesi resmi olarak tescillendi. Yapilan girisimler sonucu Ünye iskelesinin giris alaninda tema parki için çalismalar baslatildi.

Ünye Yunus Emre Dernegi Baskani Yasar Argan, tema parkinin tamamlandiginda ilçenin turizm potansiyelini de olumlu yönde etkileyecegini belirterek, "Yapilacak anitla birlikte vatandaslarin hatira fotografi çektirebilecegi, denizden günesin dogusu manzarasina uygun olarak yeni yerine yerlestirilecegi, sehir mobilyalari konulacagi, aci su çesmesinin yapilacagi gibi birçok çalismanin tema parki alanina kazandirilmasi hedefleniyor” dedi.

"Geçtigimiz ay Kültür ve Turizm Bakanligi’na bagli Anitlar Yüksek Kurulu’nun yaptigi inceleme ve arastirmalar sonucunda Yunus Emre’nin kabrinin Ünye’de oldugunun resmi tescili yapildi" diyen Argan, "Böylelikle bu konuda bazilarinin kafalarinda olan ’acaba bu kabir Yunus Emre’nin mi?’ Süphesi böylelikle resmi tespitle de ortadan kalkmis oldu. Bu karar, çalismalarimizin önünü çok daha fazla açti, elimizi çok daha fazla güçlendirdi. Dernek olarak Ünye’den hareketle Yunus Emre’yi anlama, anlatma ve tanitmak üzere çalismalarimizi sürdürürken, bu çalismalarda daha güçlü olabilmek adina özellikle Yunus Emre Türbesi ve Külliyesinin daha zengin, gelenlerin çok daha begendigi külliye olmasi için gayretlerimiz sürüyor. Diger taraftan artik tartismasiz Yunus Emre Sehri olan Ünye sehir merkezinde de tema parki çalismasi baslattik. Ünye Iskelesi girisindeki Yunus Emre heykelinin bulundugu alanla, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin buranin dogusunda düzenledigi alani birlestirerek Yunus Emre Tema Parki olmasi ile ilgili olarak STK’larla görüs alisverisinde bulunduk. Bu anlamda çalismalara baslandi. Bu alan Yunus Emre uhrevi atmosferinde ücretsiz, bastan sona herkesin gezebildigi, oturup dinlenebildigi bir alan olacak. Parkla birlikte ilçemizin turizm açisindan önemli çalismasi devam ediyor, en kisa sürede bitirilerek Yunus Emre Tema Parkimiz hizmete girecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile