Urartu Göz Fiziki Tedavi Merkezinde Proloterapi Yöntemi

Urartu Göz Fiziki Tedavi Merkezinde Proloterapi Yöntemi

Van’da Urartu Göz bünyesinde hizmet veren fizik tedavi merkezi, bel ve boyun agrilarinda proloterapi yöntemini basariyla uygulaniyor.

Bel agrisinin, toplumdaki bireylerin çogunlugunu hayatlarinin belli bir döneminde ve belirli bir oranda mutlaka etkiledigini ifade eden Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Sedat Öztürk, bu bel agrilarinin yüzde 90 – 95’inde sebebin mekanik olup, eklemlerin stabilizasyonundan birincil derecede sorumlu olan bag dokularin hasarlanmasinin rol oynadigini söyledi.

Bag dokularinin genel bir tanim olup baglari, tendonlari (kaslarin kemige tutunmasini saglayan kirisler) ve eklem kapsüllerini kapsadiginin altini çizen Öztürk, “Bel agrisi denilince aklimiza tani olarak genellikle bel fitigi gelmektedir. Ancak bel fitigi çogunlukla bag dokularindaki zayiflamanin bir sonucu olarak ortaya çikmakta ve sinirlere basi yapacak noktaya eristiginde cerrahi ile basinin giderilmesi gerekebilmektedir. Iste proloterapi, tam da bu noktada devreye girmektedir” dedi.

Proloterapinin hasarli olan dokunun tamamini hedef alarak iyilestiren, agriyi azaltip fonksiyonu yeniden tesis eden bir tedavi yaklasimi oldugunu belirten Öztürk, “Ancak her tedavi tekniginde oldugu gibi dogru teknik ve isabetli enjeksiyonlara ihtiyaç gösterir. Bu nedenle basari sansini arttirmak için belirli araliklarla seanslar halinde uygulanmaktadir. Ayni seyler boyun fitigi için de geçerlidir. Proloterapide onarici maddeler olan karisim, enjeksiyon yardimiyla sorunlu bölgeye iletilir. Buradaki amaç igne ucunu nester gibi kullanarak hasarli bölgeyi onarmaktir. Proloterapi agriyi gidermeye yönelik degil, problemi gidermek amaciyla yapilir” ifadelerini kullandi.

Urartu Göz Fizik Tedavi Merkezinde proloterapi isleminin bakanlik tarafindan onayli bir sekilde ve ultrason esliginde nokta atisi olarak yapildigina vurgu yapan Öztürk, “Urartu Göz&Fizik Tedavi olarak merkezimizde proloterapinin yaninda nöral terapi, ozon tedavisi, hacamat tedavisi, manuel terapi, mezoterapi ve PRP tedavisi gibi özellikli islemler de basarili bir sekilde uygulanmaktadir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile