Ürdün'de 16 Yasindaki Çocuga Agir Iskence Uygulayan 6 Kisi Hakkinda Verilen Idam Karari Üst Mahkemece Onandi

Ürdün'de Temyiz Mahkemesi'nin Zerka kentinde 16 yasindaki çocugu kaçirip agir iskence uyguladiklari gerekçesiyle 6 kisinin idamina hükmedilen mahkeme kararini onadigi bildirildi.

Ürdün haber ajansi Petra'da yer alan haberde, Temyiz Mahkemesi'nin kararina iliskin bilgi verildi.

Haberde, mahkemenin temyiz basvurularini reddettigi ve Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin saniklar hakkinda verdigi karari onadigi belirtildi.

Devlet Güvenlik Mahkemesi, 17 Mart'ta, 17 sanigin yargilandigi davada biri kaçak 6 sanik hakkinda idam cezasi vermisti.

Diger saniklardan biri 15, biri 10, ikisi birer yil hapis cezasina çarptirilmis, 7 sanik ise beraat etmisti.

- Hamdan ugradigi saldirida 2 kolunu ve bir gözünü kaybetmisti

Salih Hamdan, Zerka kentinde 13 Ekim 2020'de bir grup tarafindan kaçirildiktan sonra iki kolu kesilmis ve bir gözünü kaybetmis halde bulunmustu.

Ürdün Emniyet Genel Müdürlügünden olayin ardindan yapilan yazili açiklamada, magdurun ilk ifadesine göre, daha önce akrabalarindan birinin isledigi cinayet nedeniyle söz konusu grubun intikam için Hamdan'i kaçirip iskence ettigi belirtilmisti.

Hamdan'in kanlar içinde yardim bekledigi görüntülerin sosyal medyada yayilmasinin ardindan olay, Ürdün'de ve bölgede infiale sebep olmus, suçlularin idam edilmesini talep eden çok sayida paylasim yapilmisti.

Tepkilerin büyümesi üzerine Ürdün Krali 2. Abdullah da olaya müdahil olarak saldirganlarin bir an önce yakalanmasini istemisti. Kral Abdullah ayrica, Hamdan'in saglik masraflarinin karsilanmasi talimati vermisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile