Ürdün'de, İsrail'deki Tutuklular İçin Gösteri

Amman’da, İsrail’de tutuklu Ürdünlülerin aileleri, yakınlarının serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da, İsrail’de tutuklu Ürdünlülerin aileleri, yakınlarının serbest bırakılması için gösteri düzenledi.

Ürdünlü Esir ve Tutukluların Aileleri Komitesi’nin çağrısıyla başbakanlık binası yakınlarında düzenlenen gösteride, İsrail hapishanelerinde tutuklu Ürdünlülerin aileleri, Ürdün makamlarından, 2000’den bu yana İsrail’de tutuklu Abdullah Cebbare ve tutukluluk süresi bir ay önce sonra eren Ekrem Zehre’nin serbest bırakılması için gerekli girişimlerde bulunmasını talep etti.

Gösteride aileler, tutuklu yakınlarının resimlerinin yanı sıra, “Esir Abdullah Cebbare’yi kurtarın”, “Vatandaş sahip olduğumuz en değerli şeydir… Esirimiz sahip olduğumuz en değerli şeydir” ve “İsrail hapishanelerindeki esirlerimiz için özgürlük” yazılı dövizleri taşıdı.

AA muhabirine konuşan komitenin sözcüsü eski tutuklu Fadi Farah, İsrail hapishanelerindeki Ürdünlü tutukluların durumunun günden güne kötüleştiğini belirterek, Cebbare’nin 70 gün önce açlık grevine başladığını ve rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Farah, Zehre’nin tutukluluk süresinin bitmesine rağmen İsrailli yetkililer tarafından serbest bırakılmadığını kaydederek, Zehre’nin Ürdün’e dönebilmesi için Ürdünlü yetkililerin yapması gereken yazışmaların olduğuna dikkat çekti.

Gösteriye katılan İsrail hapishanelerindeki en genç Ürdünlü tutuklu Muhammed Mehdi’nin (18) babası da oğlunun fotoğrafını taşıdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile