Ürdün Yatirim Heyeti Kardelen'i Ziyaret Etti

Ürdün Yatirim Heyeti Kardelen'i Ziyaret Etti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Gida Komitesi’nin davetlisi olarak, Bursa’ya gelen Ürdün Yatirim Komisyonu üyeleri, Kardelen Kestane Sekeri’nin üretildigi Ilka Sekerleme Fabrikasi’ni ziyaret etti. Ürdün’ün Ankara Büyükelçisi Ismail Rifaie baskanligindaki heyete Bursa’nin yerel lezzeti Kestane Sekeri’nin üretimiyle ilgili bilgi verildi.

Kardelen Kestane Sekeri üreticisi Ilka Sekerleme’nin Nilüfer’in Yaylacik Köyü’ndeki tesislerine gelen Ürdün heyetini firmanin Genel Müdürü Mümin Akgün ve Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir agirladi. Yüzde yüz hijyen ve sanitasyon kosularina uygun ve teknolojik imkanlarla donatilan tesislerde gerçeklestirilen ziyarette kestane sekeri üretiminin tüm süreçlerini yerinde inceleyen Ürdün Heyeti, kestane sekerinin tarihsel süreciyle ilgili film de izleyerek ayrintili bilgi aldi.

Misafir heyete, kestane sekerinin üretimiyle ilgili bilgiler aktaran Ilka Sekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, Bursa ile özdeslesen yerel lezzeti 5 kit’ada dünyanin çesitli ülkelerindeki müsterilerine ulastirdiklarini söyledi.

Kestane sekerini ve Türkiye’yi dünyaya tanitmak, ülke ekonomisine katkida bulunmak amaciyla çeyrek asri askin süredir üretim yaptiklarini belirten Akgün, hijyen ve sanitasyon kuralarina uygun olarak üretim yaptiklarini uluslararasi kalite belgelerine sahip olduklarini belirtip, lezzetin yani sira kaliteyi üretim kültürünün vazgeçilmez bir parçasi olarak gördüklerini söyledi.



Bursa’da kestane sekeri üretiminin 300 yillik bir geçmisi olduguna deginen Akgün, lezzeti ve insan sagligina olumlu katkisi nedeniyle tüm dünyada Bursa kestane sekerinin tercih edildigini ifade etti.

Dost ülke Ürdün heyetini tesislerinde agirlamaktan duydugu memnuniyeti de dile getiren Akgün, ziyaretin Bursa ve Ürdün arasindaki ticaret ve yatirim firsatlarina katki saglayacagina inandigini da kaydetti.

Ilka Sekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, Ürdün Heyeti’ni iç ve dis pazara yönelik pazarlama faaliyetleri, marka ve ürün çesitliligi, satis yöntemleri konularinda bilgilendirdi. Çesitli boyut ve ambalajlarla yaklasik 30 çesit ürünü Kardelen, Yaylacik ve Cardelion markalariyla iç ve dis pazara sunduklarini kaydeden Deniz utku Özdemir, Bursa’nin yerel lezzetini iç pazarin yani sira Amerika, Avrupa ve Ortadogu pazarlarinda magazalar ve satis noktalari araciligi ile tüketicinin begenisine sunduklarini anlatti. Özdemir, ürün tanitimi ve is baglantilarini gelistirebilmek için Amerika ve Dubai’deki sektör fuarlari ile Paris ve Köln gibi dünyanin önde gelen gida fuarlarinda yer aldiklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile