“Üreten insan mutludur ve güçlüdür” diyen Başkan Şenol , bu ürünlerin pazarlanmasına yönelik de projeler geliştirdiklerini dile getirdi . Gaziemir Belediyesi tarafından Evka 7 , Aktepe , Sarnıç ve Beyazevler Mahallelerinde kurulan Cumhuriyet Semt Evleri ile merkezde verilen kurslara katılan yaklaşık 500 kadının el emeği , göz nuru eserleri sergilendi . Gaziemir Belediyesi Nikâh ve Düğün Salonu’ndaki serginin açılışını Başkan Halil İbrahim Şenol yaptı . Şu an 5 olan semt evlerinin sayısını bu yıl içinde 16’ya çıkarılacağını belirten Başkan Şenol , “Üreten insan mutludur ve güçlüdür . Sizin de mutluluğunuzu gözlerinden okuyorum” dedi .
Kadınların ürettiği ürünlerin pazarlanmasına yönelik olarak çeşitli projeler geliştirdiklerini de hatırlatan Şenol , sözlerini şöyle sürdürdü : “Bu birbirinden güzel ürünlere bakınca , sadece kadınlarımızın el emeği ve göz nurunu değil , semt evi projesinde geldiğimiz noktayı da görüyorum . Kurs merkezi ve atölye olarak yola çıktığımız semt evleri , bugün el işi kurslarının yanı sıra , ücretsiz psikolog ve avukat randevuları , sağlık seminerleri , yarattığı kaynaşma ve dayanışma ortamı ile tam bir yaşam ve eğitim merkezi haline geldi . ”Ahşap boyama , takı - tasarım , boncuk tasarım , Brezilya nakşı kurdele nakşı , ebru , tel kırma ve çini kurslarında üretilen ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Şenol , kurs eğitmenlerine çiçek ve plaket sunarak teşekkür etti . Şenol , birer mikro belediye hizmet vermeye başlayan semt evlerinin vatandaşlar için ikinci adres olmaya başladığını kaydederek , “Ben dünyayı kadınların idare ettiğine inanıyorum . Çünkü doğuran , üreten , hayatı var eden sizlersiniz” diye konuştu .
Üreten Kadınlar, Mutlu Kadınlar
Gaziemir’de Cumhuriyet Semt Evleri ve merkezde düzenlenen kurslara katılan yaklaşık 500 kadının el emeği, göz nuru eserleri sergilendi.



















