'Üretici Dostu' Belediye

'Üretici Dostu' Belediye

Geçen 5 yilda piyasa degeri 76 milyon lira olan 3 milyonu askin yazlik ve kislik fideyi üreticilere dagitan Ordu Büyüksehir Belediyesi, bu kez piyasa degeri 4 milyon lira olan 300 bin adet yazlik fideyi üreticilere ulastiracak.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 5 yil önce ‘Kendi Kendine Yeten Sehir’ sloganiyla baslattigi tarimsal destekler hiz kesmeden sürüyor. Hayvancilik, besicilik, süt ürünleri, seracilik, sebze yetistiriciligi gibi alanlarda 5 yilda yaklasik 53 bin üreticiye tarimsal destek saglayan Ordu Büyüksehir Belediyesi, kendi seralarinda ürettigi fideleri üreticiyle bulusturmaya devam ediyor.

300 bir yazlik fide

Gülyali Turnasuyu mevkiinde kendi tesislerinde yetistirdigi domates, biber, patlican ve hiyar fideleri olmak üzere toplam 300 bin adet yazlik fide ilçe ziraat odalari vasitasiyla üreticilere dagitilacak. Dagitimi yapilacak olan fidelerin yetistirildigi Ordu Büyüksehir Belediyesi seralarinda ilçe ziraat odalarinin baskanlari ile bir araya gelen Baskan Güler, Ordu’da tarimsal alanda çok önemli çalismalara imza attiklarini söyledi.



Hedef: Kendi Kendine Yeten Ordu

Hedeflerinin ‘Kendi kendine yeten bir Ordu’ olusturmak oldugunu vurgulayan Baskan Güler, “Kendi seralarimizda 300 bin fide yetistirdik. Bunu 3’te 1 maliyetine ürettik. Simdi de bu ürettigimiz fideleri ziraat odalari araciligi ile dagitiyoruz. Biz bu çalismalarla kendi üretimimizi yapalim ve disa bagimliligi azaltarak ‘Dogdugu yerde doyan bir kent’ ve ‘Kendi kendine yeten bir Ordu’ olusturalim istiyoruz. Ben bu fidelerin yetistirilmesinden dagitimina kadar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Ziraat Odasi Baskanlari: Baskan Güler üretici dostu

Türkiye Ziraat Odalari Birligi (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Persembe Ziraat Odasi Baskani Arslan Soydan, Büyüksehir Belediyesinin tarima verdigi destekleri yakindan takip ettiklerini belirtti.

Soydan, “Sayin Baskanimizin ziraat odalari ile is birligi içerisinde olmasi bizi mutlu etmistir. Ziraat odalari olarak bizler çiftçi temsilcileriyiz. Büyüksehir Belediyemizin bu çalismasi tüm çiftçilerimiz açisindan memnuniyet vericidir. Bizler ziraat odalari olarak Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Altinordu Ziraat Odasi Baskani Atakan Akça, Akkus Ziraat Odasi Baskani Ahmet Kaya, Fatsa Ziraat Odasi Baskani Haydar Gürsu, Ünye Ziraat Odasi Baskani Osman Sarikahraman, Ikizce Ziraat Odasi Baskani Atilla Kaynar ve Kabadüz Ziraat Odasi Baskani Mustafa Kemal Bas ise yaptiklari açiklamalarda 5 yil boyunca tarim ve üreticiye verdigi desteklerden dolayi minnettar olduklarini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile