'Üretici Dostu Kaymakam'dan Simavlı Çiftçiye Sertifikalı Fidan Desteği

'Üretici Dostu Kaymakam'dan Simavlı Çiftçiye Sertifikalı Fidan Desteği

Kütahya Simav’da meyveciliği geliştirmek için Kaymakamlık tarafından başlatılan “Geç Gelen Mutluluk” projesi kapsamında çiftçilere mahsule geç yatan sertifikalı meyve fidanı dağıtıldı.

Toplam 6 bini aşkın kayısı, ayva ve tüysüz şeftali nektarin fidanlarının dağıtıldığı proje ile çiftçilerin daha çok gelir elde etmesinin amaçlandığını ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, “Simav iklim koşulları, toprak yapısı ve rakım olarak kayısının Anavatanı olarak bilinen Malatya ile aynı özellikleri taşıyor. Bu yüzden de Malatya 'dan temin ettiğimiz mahsule geç yatan sertifikalı kayısı fidanı başta olmak üzere tüysüz şeftali nektarin ve ayva fidanını ilçemize getirerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzde çiftçilerimize dağıttık. Bu çeşitler emsalleri piyasadan çekildikten sonra mahsul vermeye başlıyor. Dolayısı ile üreticisine daha çok para kazandırıyor” dedi.

Simav 'da meyveciliği geliştirmek amacıyla geçen yıl üreticilere toplam 10 bin adet sertifikalı Deveci Armudu ve Japon Eriği fidanı dağıttıklarını dile getiren Kaymakam Ünal, “Simav 'lı çiftçi bu yıl bizden Deveci Armudu ile Japon Eriği fidanı yerine kayısı, tüysüz şeftali nektarin ve ayva fidanı talebinde bulundu. Ben Simav 'a gelmeden önce Malatya 'da görev yaptım. Malatya 'nın denizden yüksekliği, toprak özellikleri ve iklim koşulları olarak Simav ile aynı özellikleri taşıdığını biliyorum. Bu yüzden Malatya 'dan temin ettiğimiz mahsule geç yatan Malatya Kayısı fidanı ile tüysüz şeftali Nektarin ve Ayva fidanlarını kendilerine dağıttık. Kaymakamlığımızın hediyesi olsun. Daha çok gelir elde etsinler istiyoruz” dedi.

Simav 'ı meyve kentine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Kaymakam Ünal, “Simav 'da herkes meyve üretimine hevesli. Bizim görevimiz ne tür meyve fidanı istiyorlarsa getirip onlara teslim etmek, çevrede bulamayacakları meyve çeşitlerini bulup kendilerine ulaştırmak ve bu şekilde ilçede meyveciliği teşvik etmek ve yaygınlaştırmaktır ” dedi.Simav 'da cevizciliği de geliştirmek ve yaygınlaştırmak için yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Kaymakam Ünal, “Türkiye 'ye yeni bir ceviz türü girdi. Bu türü de Simav 'a getirip çiftçilere sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile