Üreticide 6 TL Olan Muz, Market Ile Pazarlarda 10 TL Ve Altina Düstü

Üreticide 6 TL Olan Muz, Market Ile Pazarlarda 10 TL Ve Altina Düstü

Türkiye’de tüketilen muzun yüzde 50’den fazlasinin üretildigi İçel’de 6 TL’den hasadi yapilan muzun fiyati, ’Biz ucuz satiyorsak, vatandas da ucuz yesin’ diyen üreticilerin sesinin duyulmasiyla market ve pazar tezgahlarinda 9-10 TL’ye kadar geriledi.

Ülke genelinde bir çok üründe oldugu gibi muz da kabzimallarin devrede olmasi nedeniyle vatandasa pahali ulasmasi üreticilerin tepkisine neden olmustu. Özellikle üretimin yüzde 50’den fazlasinin gerçeklestirildigi İçel’de muzun yogun hasat dönemi baslamasiyla tarlada fiyati 8 liradan 6’liraya gerilemis, ancak market ve pazarlara bu durum çok yansimamisti. Üreticilerin 12-15 TL arasinda vatandasa muz satilmasina tepki göstermesi bu hafta hem zincir marketlerin reyonlarina hem de pazarlardaki tezgahlara yansidi. Geçen hafta 12- 15 TL’ye kadar satilan muz, simdi hem pazarda hem de marketlerde 9 ile 10 TL’den müsteriye sunulmaya baslandi.

Muz üreticilerinden Ismail Seker," Geçen haftalarda muz bizde 6 TL’ydi, marketlerde 15 TL civarinda seyrediyordu. Bu hafta ise yine bizde muz 6 TL, marketlerde de 9-10 TL seviyesine düstü" dedi.

Üreticiden 6’ya alip, 9-10 liraya satilmasinin normal olduguna deginen Seker, ancak üreticiden 6 TL’ye alinan ürünün 15 liraya satilmasinin ise kabul edilemez ve fahis fiyat oldugunu kaydetti.

Pazardan alis veris yapan vatandaslarda, geçtigimiz haftalarda muzun pahali oldugunu bu hafta biraz daha ucuzladigini dile getirdi.

10 yildir Anamur ve Erdemli muzu satan pazarcilar ise birinci kalitedeki Anamur muzunu su anda 10 TL’ye sattiklarini, geçtigimiz hafta ise 12 TL oldugu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile