İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yüzde 50 bedeli İl Özel İdaresince sağlanan proje kapsamında, üreticilere malzeme teslimi yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, müdürlük bahçesinde düzenlenen teslim töreninde yaptığı konuşmada, yürüttükleri çalışmalara bağlı olarak, Gümüşhane florasının kovan barındırma potansiyelinin 100 bine yükseldiğini söyledi.
İldeki mevcut kovan varlığının, potansiyelin altında olduğunu belirten Birşen, "Boşluğu her yıl il dışından gelen gezginci arıcılar doldurmaktadır. Flora zenginliği ve kirlenmemiş kaynaklarımız, ilimizde üretilen balın organik bal olarak pazarlanması açısından önemli bir fırsatı ortaya çıkmaktadır" dedi.
Birşen, proje kapsamında merkeze bağlı Yeşildere, Aktutan ve Yitirmez köyü ile Torul ilçesine bağlı Dedeli ve Gümüştuğ köyündeki 5 üreticiye 150 organik kovan ve 225 kilogram organik bal mumu desteği sağladıklarını ifade ederek, "Böylelikle ilimizde organik arıcı sayısı 12'ye, organik kovan sayısı ise 840'a çıkmıştır. Organik balda bu yıl hasat yapılacak" diye konuştu.
Projenin gelecek yıllarda genişleyerek devam edeceğini vurgulayan Birşen, Gümüşhane'nin organik bal üretiminde marka olmasını hedeflediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Birşen ve Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, üreticilere kovan ve bal mumunu teslim etti.
Üreticilere Organik Arı Kovanı Ve Bal Mumu Dağıtıldı
Gümüşhane'de üreticilere 150 organik arı kovanı ile 225 kilogram organik bal mumu dağıtıldı.