Üreticilerin Meyve Fidanlari Manisa Büyüksehir Belediyesinden

Üreticilerin Meyve Fidanlari Manisa Büyüksehir Belediyesinden

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin üreticileri desteklemek amaciyla hayata geçirdigi ‘Meyveciligi Gelistirme Projesi’nde yüzde 75 hibe destekli fidan dagitimlari devam ediyor. Projede Salihli, Alasehir ve Sarigöl’de ilçelerinde toplam 28 bin 950 adet ceviz, cennet hurmasi, incir ve badem fidanlari üreticilere teslim edildi.

Kirsal kalkinmanin saglanmasi noktasinda 2022 yilinda 70 milyonluk rekor bütçeyi üreticilere ayiran Manisa Büyüksehir Belediyesi, ’Meyveciligi Gelistirme Projesi’ dogrultusunda fidan desteklerini sürdürüyor. Proje dogrultusunda Salihli, Alasehir ve Sarigöl’de ilçelerinde Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe destegiyle alinan ceviz, cennet hurmasi, incir ve badem fidanlari düzenlenen törenlerle üreticilere teslim edildi. Salihli’de gerçeklestirilen fidan teslim törenine Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Itfaiye Dairesi Baskani Gürhan Inal, Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Sözer, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, Manisa Büyüksehir Belediyesi Salihli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün, MHP Salihli Ilçe Baskani Mehmet Akin, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Demir, Mahalle Muhtarlari ve üreticiler katildi.



“Baskanimiza ve teknik ekiplerine tesekkür ederiz”

Törende konusan Salihli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Demir, “Salihli denince akla bitkisel üretimde hep bagcilik gelmekte. Geçtigimiz haftalarda da Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla zeytin fidani dagitmistik. Zeytin de su an ikinci ana ürüne döndü. Insallah bu yeni dagitilacak meyve fidanlariyla Salihli’de alternatif ürünlere dogru yönelmeye basladik. Büyüksehir’in bu yöndeki katkilari da gerçekten yadsinamaz. Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve teknik ekiplerine çok tesekkür ederiz” dedi.

Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Sözer ise, “Insallah bu fidanlarimizla Salihli’de büyük ölçüde incir yetistiriciligi baslar. Daha önce denenen incir yetistiriciligi olumlu sonuçlar verdi. Zeytin gibi, ceviz gibi, badem gibi incirde de basarili olacagimiza inaniyoruz. Bu organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Baskanimiz Zeki Kayda’ya çiftçilerimiz adina çiftçilerimiz adina tesekkür ediyorum” diye konustu.



“2023 yili müjdesini baskanimiz verecek”

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da üreticilere hitap etti. Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini ileterek konusmasina baslayan Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, “2022 yilinda 70 milyonluk rekor bir bütçeyi kirsal kalkinmaya, tarimin hizmetine ayirmistik. 2022’nin son günlerini yasadigimiz bugünlerde bu bütçeyi teker teker, onlarca projeyle kirsala, hayvanciliga ve tarima aktardigimiz için bunun onurunu tasiyoruz. Bir önceki bulusmamizda Zeytin fidani dagitimi için bir araya gelmistik. Bugün de toplam Salihli’de 19 bin 500 adet fidan dagitiminda bir aradayiz. Bu yil toplam 150 bin tane fidan dagitiminin 26 bin adedini Salihli’ye ayirdik. Bu da Salihli tariminin kalkinmasi için faydali olacagini düsünüyorum. Ulu Önder Atatürk’ün dedigi gibi Köylü Milletin Efendisidir mantigiyla ve Cengiz Baskanimizin talimatlariyla 2022 yilini dolu dolu geçirdik. 2023 yili içerisinde de önümüzdeki günlerde Baskanimiz müjdesini verecektir, çok daha büyük bir bütçeyi kirsala ayirmaktan mutluluk duyacagiz. Ürününüz bol, kazanciniz bereketli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, fidanlarin dikime kadar saklanma süreci ve dikim esnasinda yapilmasi gereken hususlarla ilgili bilgiler aktardi.

Muhtarlar desteklerden memnun

Burhan Mahalle Muhtari Yahya Akkol, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün tarima verdigi destekleri önemsiyoruz. Cennet hurmasi, ceviz, incir gibi fidanlarin bize katki saglamasindan çok memnunuz. Allah razi olsun Cengiz Baskanimizdan. Tarima verdigi desteklerden dolayi çok tesekkür ederiz. Allah razi olsun” dedi.

Çakaldogan Mahalle Muhtari Ali Özyürek ise, “Allah razi olsun devletimiz epeyden beri destekliyor. Manisa’dan güzel yardim aldik. Ben 69’dan beri Çakaldogan Mahalle Muhtariyim. Manisa Belediyesi’nden hep memnun olduk. Çok güzel çalisti” ifadelerini kullandi.

Alasehir ve Sarigöl’de de fidanlar teslim edildi

‘Meyveciligi Gelistirme Projesi’nde Alasehir ve Sarigöl ilçelerinde de fidanlar üreticilere düzenlenen törenlerle teslim edildi. Yüzde 75 hibe destekli proje dogrultusunda Alasehir’de ceviz, badem ve cennet hurmasi olmak üzere 4 bin 410, Sarigöl’de ceviz, badem ve incir olmak üzere toplam 5 bin 40 adet meyve fidani üreticilere dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile