Ürettigi Domatesin Markette Izini Sürdü Fiyati Görünce Sok Oldu

Ürettigi Domatesin Markette Izini Sürdü Fiyati Görünce Sok Oldu

Antalya’nin Aksu ilçesinde ilk hasadi gerçeklestirilen kokteyl marka domates, seradan çikis fiyati 13 TL iken zincir marketlerde 2 ile 3 TL arasinda fiyat farkiyla satiliyor. Serasinda dönümünden 150 kilogram kokteyl domates alan ve kilogramini 13 TL’den satan üretici, izini sürdügü domatesin markette 14.90 TL’den satildigini görünce saskina döndü.

Aksu ilçesi Çamköy Mahallesinde yilin ilk hasadinin yapildigi kokteyl domates, ülke genelinde büyüksehirlerdeki marketlere ve yurt disina ihraç ediliyor. Seradan çikis fiyati 13 TL olan kokteyl domates, Istanbul’da kilogrami 23 TL’ye kadar satilirken Antalya’da seralara en yakin zincir marketlerde 14.90 TL ile 15.90 TL arasinda satisi yapiliyor.

“Bu ara tüketici biraz pahaliya ürünü tüketecek”

6 buçuk dönüm serada kokteyl domatesi üreten çiftçi Ali Kütük, “En yakin marketteki fiyatlara baktigimizda üretici olarak seralardan çikan fiyatin üzerine 2 ve 3 TL gibi bir rakam konulmus. Bu çok normal bir durum. Büyüksehirlerde biraz daha fazla olmasini da henüz ilk hasatlarin yapiliyor, sahil bölgesinde sadece yetisiyor ve ürünün az olmasina bagliyorum. Diger masraflari da üzerine eklersek bu ara tüketici biraz pahaliya ürünü tüketecek” dedi.



“Aracilar fiyatlari artiriyor”

Domateslerin fiyatlarinin simdiye kadar ucuz oldugunu ifade eden bir tüketici ise “Fiyatlarin henüz pahalandigini ve bunun sebebinin de ihracat oldugunu düsünüyorum, kokteyl domateslerin kilo agirliginin olmadigi için kiloya çok daha fazla geliyor. Baska sehirlerde fiyatlarin yüksek olmasinin sebebi, aracilarin fiyatlari artiriyor olmasi. Onlarinda belli bir maliyeti vardir ama birazda üzerine fazla fiyat ekliyorlar diye düsünüyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile